Buna ziua.
Se poate incheia unui salariat un Contract individual de munca cu o fractiune de norma , de 30 ore/saptamana, repartizarea programul de lucru in zilele: Vineri , Sambata si Duminica, cate 10 h/zi intre orele 12:00-22:00
Angajatorul respecta prevederile Codului muncii, in situatia precizata? Multumesc!
La ce adresa sa ii transmit convocarea la cercetarea disciplinara, daca el nu mai vine unde este cazat?
Este cetatean din SRILANKA.
Buna ziua.
Un angajat cetatean strain (angajat la firma din mai 2024) saptamana trecuta a fost in concediu de odihna.
Pe data de 28.10.2024 nu s-a prezentat la serviciu si nici la adresa de domiciliu unde era cazat impreuna cu alti 2 cetateni straini (colegi de munca) nu s-a intors.
Salariatul nu mai poate fii contactat de angajator sau de colegii cetateni straini,
In acesta situatie, ce demersuri trebuie sa faca angajatorul pentru incetarea contractului de munca al salariatului cetateanului strain?
Trebuie sa anuntam la imigrari ? politie?
Va multumesc!
Buna ziua, Trebuie sa modific in CIM la repartizare programului de lucru, pauza de o ora, nu este inclusa in timpul de lucru?Multumesc!
Buna ziua. In cadrul unei societatii, este prevazut in Contractul individual de munca al salariatului, la durata timpului de munca si repartizarea acestuia astfel:
O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de 8h/zi.
Repartizarea programului de lucru se face: inegal in ture de 12 ore lucrate ( incluzand o ora pauza) si doua zile libere consecutive din saptamana drept repaus saptamanal.
Salariatul lucraza 2 zile consecutive cu acest program si 2 zile consecutive este liber (programul de functionare al unitatii este zilnic intre orele 10;00-22;00 (luni-duminica).
Intrebare: in cazul prezentat conform prevederilor din CIM , evidenta timpului de lucru (pontajul) si plata salariatului pe o tura se va face pentru 12 ore sau 11 ore, tinand cont de pauza de o ora? sau trebuie modificat in contract tura de 12 ore, puza de o ora nu este inclusa in durata normala a timpului de lucru?
Va multumesc!
Rugamintea mea este dacă programul de muncă, inegal , în ture de 11 h lucrate. 1h pauză , 2 zile consecutive lucrate si 2 zile libere, respectă prevederile cu privire la timpul de muncă și acordarea repausului săptămânal prevăzut în Codul muncii?
Mentionez că angajatorul acordă un spor la salariul ( prevăzut în CIM) salariaților care lucrează în zilele de sâmbată și duminică. Multumesc!
Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele 10:00-22:00.
În contractele de muncă ale salariaților la durata timpului de muncă și repartizarea acestuia este specificat; o normă întreagă, durata normală a timpului de muncă fiind 8 ore/zi si 40/săptămână. Repartizarea programului de muncă : inegal în ture de 12 ore, pauza de masă o oră și două zile consecutive din saptămâna drept repaus saptămânal.
Salariații sunt repartizati la muncă în ture, 2 zile consecutive lucrează si două zile consecutive sunt liberi.
Dacă în contractele de muncă este specificat la repartizarea programului de muncă inegal, în ture de 12 ore, se va completa și în Revisal la fel, inegal?
Este corect dacă în evidența timpului de muncă (în pontajul) la locul de muncă, se completază ore lucrate/salariat 11 h, pauza de masă 1 h, ora început (I) 10:00 , ora sfârșit (S) 22:00 ?
Mutumesc.
Buna ziua. Angajatorul poate notifica salariatul și înceta contractul de muncă, conform art. 31 alin (3) din Codul muncii, în ziua următoare notificării, în situația în care salariatul absentează de la muncă și nu comunică angajatorului motivul neprezentării la serviciu? Salariatul fiind în perioada de probă prevazută în cim de 90 zile) Multumesc!
Buna ziua. Da, decontarea contravalorii serviciilor turistice si/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru angajatii proprii si membrii de familie ai acestora, acordate de angajator, este prevazuta in regulamentul intern si in ccm aplicabil, Multumesc!
Un salariat isi efectuaza concediul de odihna in strainatate la rude (fiica) si prezinta la intoarcerea din concediu doar documente justificative pentru transport (bilete de avion), Poate societatea sa-i deconteze contravaloarea acestora ca suma neimpozabila, in limita plafonului de 33% din salariul de baza lunar, daca salaritul nu are documente pentru servicii turistice (cazare, masa) ? Multumesc!