avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. In cadrul unei societatii, este prevazut in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. In cadrul unei societatii, este prevazut in Contractul ...

Buna ziua. In cadrul unei societatii, este prevazut in Contractul individual de munca al salariatului, la durata timpului de munca si repartizarea acestuia astfel:
O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de 8h/zi.
Repartizarea programului de lucru se face: inegal in ture de 12 ore lucrate ( incluzand o ora pauza) si doua zile libere consecutive din saptamana drept repaus saptamanal.
Salariatul lucraza 2 zile consecutive cu acest program si 2 zile consecutive este liber (programul de functionare al unitatii este zilnic intre orele 10;00-22;00 (luni-duminica).
Intrebare: in cazul prezentat conform prevederilor din CIM , evidenta timpului de lucru (pontajul) si plata salariatului pe o tura se va face pentru 12 ore sau 11 ore, tinand cont de pauza de o ora? sau trebuie modificat in contract tura de 12 ore, puza de o ora nu este inclusa in durata normala a timpului de lucru?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:16, 7 Februarie 2024
pontajul se va face pe 11 ore lucrate ...
Buna ziua, Trebuie sa modific in CIM la repartizare programului de lucru, pauza de o ora, nu este inclusa in timpul de lucru?Multumesc!
Trebuie modificat, astfel incat sa corespunda realitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-restaurante, ... ani_burian ani_burian Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele ... (vezi toată discuția)
Pauze in timpul serviciului Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. In cadrul unei societati programul de lucru incepe la ora 07 si se termina la ora 18, in total insemnand 11 h de lucru. La amiaza au o ora pauza de ... (vezi toată discuția)
Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)