avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate BALANICA1975

Activitate BALANICA1975

Multumesc frumos pentru răspunsuri.
BIU,, VA MULȚUMESC FRUMOS PENTRU SFATURI .LOGODNICUL NU ARE COPII SI NICI NU VOM FACE AVEM O VARSTA ÎNAINTATĂ, EL DORESTE CA ÎN CAZ DE CEVA EU SA RĂMÂN MOSTENITOARE PESTE TOT EXEMPLU:APARTAMENTUL LUI SI MASINA .EU NU AM NIMIC NICI IMOBILE NICI AUTOMOBILE VREM UN ACT SIMPLU SI CARE SA NU NE COSTE MULT SI SA NU POATA FI CONTESTAT DE NEPOTI LUI SAU SORA .
Buna ziua va rog sa îmi spuneți cum pot proceda mai bine pentru viitorul meu în caz de divort. Partenerul meu dorește să ne logodim și mi-a propus sa încheiem un act prin notar prin care după decesul lui eu sa fiu unica moștenitoare va aduc la cunoștință că el are un apartament proprietate personală dat prin donație de părinți lui. Eu nu dețin pe numele meu nici un imobil dar el vrea să fie sigur că în caz că ne vom despărți eu voi beneficia de 50% din apartament sau in caz de decesul lui eu sa fiu unica moștenitoare fiindca el nu are copii. Va rog datine un sfat ce putem face. Va multumesc.
Răspuns la discuția Partaj
Mulțumesc frumos pentru informatii. Divorțul a fost prin mediator dar in instanță.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
1. Nu inteleg ce divort a fost la mediator!
singurele institutii care pot pronunta un divort sunt: ofiter de stare civila, notar si judecator, in niciun caz un mediator care ... poate sa spuna ca va intelegeti asupra capetelor de divort dar acea hartie nu reprezinta sentinta de divort.
Daca sentinta nu a fost pronuntara de ofiter de stare civila, de notar sau de instanta NU SUNTETI DIVORTATI.
2. Solicitati dezbaterea partajului.
Veti avea drept de retentie asupra unei parti din bun pana va va achita o sulta care sa reprezinte contravaloarea imbunatatirilor aduse si dovedite la imobilul in care locuiti actualmente si acre este bun propriu al lui si al surorii lui.
3. E ciudat ca sa veniti in casa fostului socru cu un alt sot. Tine de ... omenie!
Va sfatuiesc sa va cautati o locuinta si sa va mutati cu acel domn impreuna.

Discuție Partaj
Buna ziua va rog sa imi spuneti ce pot face fiindca am divorțat de soț de comun acord prin mediere si nu am făcut partaj la casa am căzut de acord să locuiesc cu cei 2 copii in 2 camere separate .între timp eu mi-am refăcut viața cu alt bărbat dar fostul soț refuză să îi dea voie să intre în curte comună. Va aduc la cunoștință că fostul soț nu este proprietarul casei ci tatăl lui care este decedat dar moștenitor este el si sora lui. Noi locuim in aceași casa din 1990 și am contribuit împreună la întreținere ei .Eu vreau să vă îmi cresc copii alături de viitorul meu partener in aceasta curte dar fostul soț nu îmi permite zicând că dacă el nu și-a refăcut viața nici eu nu am dreptul asta. Mulțumesc frumos