avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua va rog sa imi spuneti ce pot face fiindca am divorțat de soț de comun acord prin mediere si nu am făcut partaj la casa am căzut de acord să locuiesc cu cei 2 copii in 2 camere separate .între timp eu mi-am refăcut viața cu alt bărbat dar fostul soț refuză să îi dea voie să intre în curte comună. Va aduc la cunoștință că fostul soț nu este proprietarul casei ci tatăl lui care este decedat dar moștenitor este el si sora lui. Noi locuim in aceași casa din 1990 și am contribuit împreună la întreținere ei .Eu vreau să vă îmi cresc copii alături de viitorul meu partener in aceasta curte dar fostul soț nu îmi permite zicând că dacă el nu și-a refăcut viața nici eu nu am dreptul asta. Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: BALANICA1975 , utilizator 21:21, 1 Iunie 2018
Buna ziua,
1. Nu inteleg ce divort a fost la mediator!
singurele institutii care pot pronunta un divort sunt: ofiter de stare civila, notar si judecator, in niciun caz un mediator care ... poate sa spuna ca va intelegeti asupra capetelor de divort dar acea hartie nu reprezinta sentinta de divort.
Daca sentinta nu a fost pronuntara de ofiter de stare civila, de notar sau de instanta NU SUNTETI DIVORTATI.
2. Solicitati dezbaterea partajului.
Veti avea drept de retentie asupra unei parti din bun pana va va achita o sulta care sa reprezinte contravaloarea imbunatatirilor aduse si dovedite la imobilul in care locuiti actualmente si acre este bun propriu al lui si al surorii lui.
3. E ciudat ca sa veniti in casa fostului socru cu un alt sot. Tine de ... omenie!
Va sfatuiesc sa va cautati o locuinta si sa va mutati cu acel domn impreuna.
Mulțumesc frumos pentru informatii. Divorțul a fost prin mediator dar in instanță.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
1. Nu inteleg ce divort a fost la mediator!
singurele institutii care pot pronunta un divort sunt: ofiter de stare civila, notar si judecator, in niciun caz un mediator care ... poate sa spuna ca va intelegeti asupra capetelor de divort dar acea hartie nu reprezinta sentinta de divort.
Daca sentinta nu a fost pronuntara de ofiter de stare civila, de notar sau de instanta NU SUNTETI DIVORTATI.
2. Solicitati dezbaterea partajului.
Veti avea drept de retentie asupra unei parti din bun pana va va achita o sulta care sa reprezinte contravaloarea imbunatatirilor aduse si dovedite la imobilul in care locuiti actualmente si acre este bun propriu al lui si al surorii lui.
3. E ciudat ca sa veniti in casa fostului socru cu un alt sot. Tine de ... omenie!
Va sfatuiesc sa va cautati o locuinta si sa va mutati cu acel domn impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de mediere privind divort cu minori Cut mihaela Cut mihaela Stam in italia am cumpatat o casa de un an rate de platit vrem sa divortam la mediator si suntem de acord sa imi ramana mie casa si sa platesc eu ratele in ... (vezi toată discuția)
Împărțire bun in cazul unui divorț de comun acord Draguste Draguste In cazul unui divorț de comun acord, fără copii, la care trebuie împărțit un bun - pentru care mai trebuie să fie platite rate, cum se procedează în ... (vezi toată discuția)
Divortul si partajul hara07 hara07 divortul si partajul se constituie in acelasi proces de judecata,sau sunt doua procese distincte?care este ordinea si importanta lor? (vezi toată discuția)