avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate tot

Activitate tot

Art. 55 Cod Fiscal Venituri din salarii
....
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
....
m) sumele sau avantajele primite de persoane fizice din activităţi dependente desfăşurate într-un stat străin, indiferent de tratamentul fiscal din statul respectiv. Fac excepţie veniturile salariale plătite de către sau în numele unui angajator care este rezident în România ori are sediul permanent în România, care sunt impozabile în România numai în situaţia în care România are drept de impunere;
....

Cazul de lamurit este urmatorul:

- angajatul este rezident in Romania;
- angajatul este plecat din Romania cca 6-7 luni pe an la munca;
- angajatul are contract de munca cu o firma din UE dar nu munceste pe teritoriul UE si angajatorul nu plateste taxe sau contributii la pensie pentru el in UE. Doar este asigurat medical pe durata cat este plecat din tara. In contract este o clauza in care se specifica ca daca trebuie platite taxe in tara de origine (Romania) atunci ele vor fi platite de catre angajat.
- angajatul nu contribuie nici la sistemul de sanatate si nici la sistemul de pensii din Romania.

Intrebari:

- conform art. 55 pct.(4) lit.m) este corect daca angajatul nu plateste impozit pe venit, contributii sociale si de sanatate in Romania?
- sunt alte ogligatii financiare care trebuie platite in Romania?

#-o .... #-o .... #-o .... #-o

Va multumesc anticipat.
Multumesc
Birou_de_Mediator
pentru comentarii si lamuriri suplimentare.

Un SUMAR a ceea ce am invatat pana acum si care ar putea fi un ghid util pentru toti "frustratii si nervosii" care au probleme similare dar care sunt convinsi ca au dreptate:

ACTIUNI pentru persoana frustrata si rezultate posibile (R):

0) - trage adanc aer in piept si numara pana la 10
R: - calmeaza

1) - reclamatie ANPC (in progres)
R: A) Confirma
B) Infirma

2) - Directia Generala a Finantelor Publice - Compartimentul ajutor de stat, practici neloiale si preturi reglementate (pasul urmator)
R: A) Confima
B) Infirma
C) -renunti de bunavoie

3) - actiune PENALA (numai dupa completarea pasilor 1+2 cu rezultat A ) (probabil pentru stranepoti)
R: A) Confirma - frustratul devine fericit
B) Infirma - "realitatea depaseste orice imaginatie"
C) daca nu ai ales puntul 2C mai ai o sansa

DAR, lasand gluma la o parte,... TOTUSI la momentul acesta mai am de clarificat:
a) in articolul 215
"INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITÃŢII - Înşelăciunea
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani. ....
... Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate."

- nu vad nici o referire concreta la "Dimensiunea" sau marimea prejudiciului ci dupa intelegerea mea se refera la "un folos material injust" adica poate sa fie si 1 BAN. A nu se intelege ca vreau sa dau pe cineva in judecata pt. 1 BAN ci doar incerc a intelege incalcitele cai ale justitiei. Atata timp cat taxarea este facuta automat de un "Program" si nu de o persoana mi se pare logic sa spui ca acelasi tip de taxare s-a aplicat TUTUROR CLIENTILOR (milioane) si chiar ZILNIC pentru cei care au activat optiunea Roaming pe ZI deci "dimensiunea" prejudiciului este CONSIDERABILA.
- ESTE CONSIDERATA PROBA si o convorbire AUDIO intre pagubit si companie? Convorbire in care i se aduce la cunostinta conditia de pastrare a min 5EURO ca fiind, citez "ESENTIALA DAR NU VI SE VA LUA DIN ACEI 5euro" desi plata de 4euro in care trebuia inclusa si traficul de date s-a efectuat deja. Plata pentru optiunea ROAMING PE ZI apare in lista detaliata a convorbirilor. Sau alt exemplu: taxarea convorbirii cu departamentul relatii cu publicul, desi promiteau ca se "va aplica taxa Roaming pe Zi, dar nu se va tarifa." este PROBA sau NU?

b) legatura de cauzalitate- conditia de min 5 euro este "ESENTIALA" si nefacuta publica este considerata o legatura de cauzalitate ?
Conform linkului: Dictionar juridic (DEX) [ link extern ]
"legătură de cauzalitate - raportul cauzal, nereglementat expres în legea penală, unul din elementele laturii obiective ale infracţiunii. El reprezintă legătura dintre elementul material (acţiune-inacţiune) ca şi cauză şi rezultatul sau urmarea imediată (de. ex., la infracţiunea de dare de mită, activitatea de promitere, oferire sau dare a creat rezultatul constând în starea de pericol) ca şi efect. Urmarea imediată este determinată în mod direct de faptă, între ele existând un raport de cauzalitate."
Multumesc Ares_3 pentru lamuriri, am apelat la sugestia ta si am informat ANPC de situatie dar totusi nu-mi este clar de ce nu se poate incadra ca fiind inselaciune conform art.215 din codul penal. Faptul ca "CINEVA" ia BANI si nu furnizeaza ceea ce a promis nu este considerata inselaciune este considerata doar publicitate inselatoare? As dori sa ma lamureasca cineva in aceasta privinta.
Pentru Ares_3

In primul rand va multumesc pentru opinie si sugestia de a apela la ANPC dar mai am cateva intrebari:

- de cand trebuie sa fim asa iertatori in fata faptelor evidente? daca este lege nu trebuie aplicata pentru toti, chiar daca au reclame frumoase pe televizor?
- sunt oare tratate si persoanele care inseala cu mult mai putin decat Vodafone la fel de ingaduitor de catre AUTORITATI?
- baniesc ca d-voastra ati schimbat si titlul acestei postari care era Vodafone-Inselaciune : cer consultanta ?

Daca v-ati uitat pe intrega postare anterioara sau chiar pe site ati fi vazut ca informatia despre pastrarea a 5 euro pentru a putea folosi acest serviciu lipseste.

Indignarea mea vine din faptul ca in loc sa nu-ti acorde accesul la optiune pentru ca nu s-au indeplinit conditiile lor, Vodafone iti ia bani de pe card si nu primesti ceea ce ti-au promis. Pentru mine suna a inselaciune si mai grav este ca accesi politica se aplica tuturor clientilor dar fiind destul de greu de aflat cred ca multi renunta sau sunt nepasatori avand resurse financiare suficiente incat sa-si permita aceasta pierdere. Neavand pregatire in domeniu juridic am cerut pararea unui expert si ma astept la un raspuns documentat cu referinte punctuale din legislatia in vigoare si nu o dezbatere generala.

Sper ca cineva cu experienta in domeniu juridic sa aiba un raspuns concret la subiect si documentat.

As dori sa schimbati titlul postului inapoi la cel original ca o dovada ca sunteti impartial.

Interventie moderator: colega Ares a schimbat titlul in respectarea punctului 2.13 din Regulamentul de forum. Inainte de a mai posta, va rog recititi regulamentul de forum, pentru a nu risca sa va fie editate ori sterse mesajele. Multumesc pentru intelegere.
Buna ziua,

Sunt profund indignat de cum isi inseala VODAFONE clientii in anul 2013.

Concret:
- posed cartela Vodafone
- activat extraoptiunea Flexi 6 NEW Nelimitat SMS nat+3000min in retea+200min nationale si intl+200MB
- activat Naţional + Internaţional + Roaming si extra optiunea ROAMING PE ZI (abreviata in continuare RpZ)
- incarc cartela cu credit ( sold total: 8.97 euro)
- se activeaza RpZ(4euro) in Germania la primul apel telefonic dar si traficul de date mobil si se consuma ~30mb dupa care dezactivez traficul de date.
- incerc din nou dupa cateva ore sa accesez datele dar nu mai reusesc, mai incerc si seara din nou dar tot nimic
- a doua zi contactez serviciul Relatii Clienti pentru explicatii si indrumari tehnice dar dupa ce aplic instructiunile lor tot nimic, datele nu mai se activeaza, dar spre surprinderea mea realizez ca am fost taxat intai pe convorbire si apoi s-a activat optiunea RpZ (4euro) pe noua zi
- la ultima convorvire cu Relatii Clienti aflu si surpriza, ca de fapt nu ar fi o problema tehnica ci una de credit (dupa cum sustin ei)
- sunt informat de la Relatii Clienti ca daca vreau sa-mi folosesc si datele mai trebuie sa am INCA 5 EURO PE CARD. Aceasta informatie nu este publica pe site-ul www.vodafone.ro la termenii optiunii RpZ (Roaming pe Zi)

Va rog sa ma-ndrumati in ce mod ii pot actiona in justitie pentru acest fapt. Calatorind destul de mult in afara tarii am incercat sa folosesc aceasta optiune RpZ dar de multe ori am avut intreruperi pe care le credeam tehnice dar de fapt erau din cauza conditiei de 5 Euro care nu este publica. Consider ca fiind o inselaciune pe care doresc sa o opresc si sa fac cunoscuta acesta practica a celor de la VODAFONE.
Am in posesie ultima convorbire telefonica cu cei de la Relatii Clienti in care sunt informat de aceasta conditie NEPUBLICATA si detalierea apelurilor direct din contul My Vodafone.


TERMENII optiunii ROAMING PE ZI publicati la momentul actual pe site-ul www.vodafone.ro:

-------------------------------
Cu oferta promoţională Vodafone Roaming pe zi ai acces la minutele, SMS-urile şi traficul de internet incluse în extraopţiune, cu 3,99€/zi dacă pleci într-o ţară din Europa sau în Turcia şi cu 8€/zi dacă mergi într-o altă ţară. Verifică lista ţărilor în secţiunea "Unde e disponibil".

Destinaţie Înainte de consumarea minutelor sau a traficului inclus în extraopţiune După consumarea minutelor sau a traficului inclus în extraopţiune
local (în ţara vizitată) Consumi din minutele naţionale, SMS-urile şi traficul de Internet pe mobil naţional. Se aplică tariful naţional standard pentru apeluri în reţea sau naţionale, pentru SMS-uri şi pentru traficul de Internet pe mobil.
către România
internaţional Tariful naţional standard/minut către destinaţia internaţională apelată.
apel primit Primele 30 de minute/zi nu se tarifează. După depăşirea acestor minute, vei fi taxat cu 0,08 €/minut.
Opţiunea nu presupune plata unui abonament lunar. Plăteşti taxa zilnică la primul apel primit/iniţiat, la primul SMS iniţiat sau la efectuarea de trafic pe Internet mobil într-o ţară unde este disponibilă opţiunea Vodafone Roaming pe zi; taxa este valabilă până la ora 24:00, ora României.

Detalii taxare
Ascunde Detalii taxare conţinutul
În situaţia în care dezactivezi opţiunea “Roaming pe zi” în cursul zilei în care aceasta a fost activată şi taxată, se pierd beneficiile ofertei iar taxa este percepută integral.
Primul minut se taxează prin rotunjire la minut, iar restul convorbirii se taxează la secundă
Dacă ai activat opţiunea Vodafone Roaming pe Zi şi nu călătoreşti într-o ţară Vodafone Roaming pe Zi, plăteşti în conformitate cu tarifele standard de roaming Vodafone World
Apelurile şi SMS-urile către numere de interes general la nivel local sau naţional (ex: numere de taxi, ora exactă, etc) sau către numere cu tarif special, mai mare decât cel aferent apelurilor naţionale (ex: jocuri şi concursuri) nu se consumă din minutele naţionale şi/sau SMS-urile incluse în abonament şi/sau extraopţiuni.
Un apel către *222, 333, 334, +0372022222 sau +40725252222 va aplica taxa Roaming pe Zi, dar nu se va tarifa. Un apel către +40722033333 sau +40722033334 va aplica taxa Roaming pe Zi şi se va tarifa ca un apel către Vodafone România
Tarifele opţiunii Vodafone Roaming pe Zi se aplică numai dacă eşti înregistrat în una dintre reţelele care aparţin unei ţări unde este disponibilă opţiunea Vodafone Roaming pe Zi
Notificările de trafic de date în roaming nu sunt disponibile în ţările Vodafone Roaming pe Zi. În cele 45 de ţări vor fi disponibile notificările de date naţionale (la atingerea pragului de 90% trafic inclus în abonament/extraopţiune).
Plăteşti doar taxa de conectare a apelului în fiecare dintre situaţiile de mai jos:
Te înregistrezi într-un operator Roaming pe Zi şi primeşti un mesaj în VOX
Efectuezi apeluri către numerele scurte 333 sau 334
-----------------------------