avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate LuciaNeagu

Activitate LuciaNeagu

Bună ziua!
Dacă am înființat pfa-ul în iunie 2020 sunt eligibilă pentru microgarantul ce urmează să fie acordat?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Factura
Mulțumesc pentru răspuns! O zi frumoasa!

vali m a scris:

Faceti plata si atat. Ei o sa vada banii in cont. Dvs nu mai emiteti nimic. Eventual, pt contabila dvs, puteti sa printati op-ul...dar nu este neaparat nevoie. Se va vedea in extrasul de cont la sfarsitul lunii.


Răspuns la discuția Factura
Bună seara! Voi face transfer bancar din contul pfa-ului!..

Iulian Manea a scris:

Documentul emis este acela prin care ati facut transferul bancar: ordin de plata. Nu l-ati completat cand v-ati dus la banca? Functionarul cum a facut operatiunea fara el?

Răspuns la discuția Factura
Bună dimineața! Mulțumesc pentru răspuns! E vorba de ce document emit eu ,ca și Pfa, pentru a justifica banii plătiți din contul pfa-ului.
Nu știu dacă m-am exprimat corect, dar din ce am citit, orice ban primit sau scos din contul pfa-ului trebuie însoțit de un document...
Mulțumesc încă o dată!

Florin_j92 a scris:

Daca faceti plata prin banca e suficient extrasul bancar, chitanta primiti doar daca platiti cu numerar.

Discuție Factura
Bună ziua! De curând mi-am făcut un Pfa. Cu câteva zile în urmă am făcut o comandă pe net unde am solicitat ca factura să fie făcută pe pfa. La primirea coletului am avut ramburs 0, dar am primit o factură cu termen de plata de o săptămână. După ce o voi achita prin transfer bancar din contul Pfa-lui, ce document trebuie să emit ? E suficient extrasul de cont sau trebuie să fac vreo chitanță, ceva? E prima comandă pe firmă. Mulțumesc! Zi frumoasă!
Răspuns la discuția Casă de marcat
Vă mulțumesc!

Iulian Manea a scris:

Daca livrarea se face prin curier, ii dati factura iar daca livrarea o face firma dumneavoastra, ii dati bon fiscal

Intrati in categoria celor care livreaza direct catre populatie si au obligatia sa emita bon fiscal.

Răspuns la discuția Casă de marcat
Mulțumesc pentru raspuns!
Și dacă clienții îmi plătesc în contul PFA-ului și le dau eu coletul personal sau prin curier ce trebuie să le dau? Factură sau bon fiscal?
Mulțumesc!

george-neagu a scris:

Conteaza cum faceti livrarea catre client. Daca o faceti cu acele firme de curierat care preiau de la dumneavoastra pachetele cu produsele cumparate de catre clienti (pachete care au in interior si factura), le predau clietilor la adresa, incaseaza banii si apoi firma de curierat va transfera banii in contul firmei dumneavoastra, nu mai trebuie casa de marcat.
Daca clientul face comanda in orice fel pe online si vine apoi singur la magazin sau la un depozit al firmei dumneavoastra sa plateasca cu banii jos si sa-si ridice pachetul cu produse, atunci dati bon de la casa de marcat.La fel daca ii duceti personal pachetul cu produse la adresa.

Discuție Casă de marcat
Bună ziua!
Mi-am făcut un PFA și aș vrea să știu dacă este necesară achiziția unei case de marcat, în condiția în care eu toate comenzile le primesc online, pe pagina de Facebook.
În comerțul online este inclusă și pagina de Facebook sau se referă doar la web site-uri.
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Înființare PFA
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Bun găsit!
Imediat ce trece această perioadă de criză, intenționez să îmi fac un PFA.
Voi lucra de acasă, produse handmade si mici articole de îmbrăcăminte.
Întrebarea mea este : e nevoie să îmi achizitionez casă de marcat? Produsele se vor preda personal, prin livrare la adresa clientului sau prin intermediul firmelor de curierat.
Vă mulțumesc!