avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate LuciaNeagu

Activitate LuciaNeagu

Mulțumesc pentru timpul acordat!S-a apelat deja la un avocat.

Dapix a scris:

Redactați o cerere de punere sub tutelă specială, și o depuneți la judecătorie la registratură.
Propuneți și o persoană care să fie desemnată de instanță ca tutore.

Va trebui să-l duceți și la IML pentru ai i se efectua o expertiză medico-legală, dar instanța va decise când pe parcursul procesului.
Procesul de tutelă va dura aproximativ 1 an.

Tutorele are menirea de ai administra bunurile, daca are ceva în proprietate, sau daca pe parcursul vieții va moșteni ceva, și apoi îl va reprezenta în relația cu instituțiile statului, cu băncile.........

Grad grav , cu asistent personal. Este vorba de o persoană cu autism, cu retard psihic. Evaluările psihologice indică faptul că nu are discernământ și are în permanență nevoie de suportul unei persoane.
Mulțumesc pentru răspuns!

Dapix a scris:

Ce grad de handicap are ca adult`? Și ce fel de handicap`?
Ca adult sunt alte criterii, nu are relevanță ce încadrare a avut ca minor.

Dacă are discernământul păstrat este sucicient să-i fie desemnat un CURATOR.

Mulțumesc pentru răspuns.

Dorin Voicilas a scris:

În cazul în care există grad ridicat de handicap, chiar este necesară instituirea unei măsuri de ocrotire, care se face numai prin instanța de judecată. Apelați la un avocat care să vă îndrume despre ce măsură de ocrotire poate fi vorba, pentru că diferă de la caz la caz, în funcție de starea de sănătate a celui ce se dorește a fi ocrotit.

Bună dimineața!
Cât de necesară este tutela în cazul unei persoane cu handicap ?
Persoana cu handicap grav tocmai a împlinit 18ani și părintele, care este și asistent personal, dorește să știe dacă trebuie să înceapă urgent această procedură de obtinere a tutelei.
Mulțumesc!
Bună ziua!
Dacă am înființat pfa-ul în iunie 2020 sunt eligibilă pentru microgarantul ce urmează să fie acordat?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Factura
Mulțumesc pentru răspuns! O zi frumoasa!

vali m a scris:

Faceti plata si atat. Ei o sa vada banii in cont. Dvs nu mai emiteti nimic. Eventual, pt contabila dvs, puteti sa printati op-ul...dar nu este neaparat nevoie. Se va vedea in extrasul de cont la sfarsitul lunii.

Bună seara! Voi face transfer bancar din contul pfa-ului!..

Iulian Manea a scris:

Documentul emis este acela prin care ati facut transferul bancar: ordin de plata. Nu l-ati completat cand v-ati dus la banca? Functionarul cum a facut operatiunea fara el?

Bună dimineața! Mulțumesc pentru răspuns! E vorba de ce document emit eu ,ca și Pfa, pentru a justifica banii plătiți din contul pfa-ului.
Nu știu dacă m-am exprimat corect, dar din ce am citit, orice ban primit sau scos din contul pfa-ului trebuie însoțit de un document...
Mulțumesc încă o dată!

Florin_j92 a scris:

Daca faceti plata prin banca e suficient extrasul bancar, chitanta primiti doar daca platiti cu numerar.

Discuție Factura
Bună ziua! De curând mi-am făcut un Pfa. Cu câteva zile în urmă am făcut o comandă pe net unde am solicitat ca factura să fie făcută pe pfa. La primirea coletului am avut ramburs 0, dar am primit o factură cu termen de plata de o săptămână. După ce o voi achita prin transfer bancar din contul Pfa-lui, ce document trebuie să emit ? E suficient extrasul de cont sau trebuie să fac vreo chitanță, ceva? E prima comandă pe firmă. Mulțumesc! Zi frumoasă!
Răspuns la discuția Casă de marcat
Vă mulțumesc!

Iulian Manea a scris:

Daca livrarea se face prin curier, ii dati factura iar daca livrarea o face firma dumneavoastra, ii dati bon fiscal

Intrati in categoria celor care livreaza direct catre populatie si au obligatia sa emita bon fiscal.