avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Activitate Andrè86

Activitate Andrè86

Răspuns la discuția Demisie fara preaviz
Multumim din suflet ptr raspuns.
Acum avem alte întrebari, in speranta ca nu profităm de bunatatea si timpul dumneavoastră :
1.Daca alege sa scrie demisia prin articolul 81,lit 8, trebuiesc enumerate pe demisie obligatiile pe care nu si le.a respectat angajatorul? De ex in CIM, programul este de 8 ore pe zi de luni pana vineri, insa in realitate se lucreaza o zi da, una nu, 12 ore pe zi, inclusiv sambata si duminica.
2.Daca demisioneaza si angajatorul are pretentia de preaviz si apoi o ponteaza absent nemotivat, o afecteaza in vreun fel la urmatoarele locuri de munca?
Înțeleg ca asta ar fi cea mai rea, insa poate de exemplu si/sau sa penalizeze salariul ce urmeaza sa il primească sora mea?

Multumim mult
Buna seara,
Sora mea este angajata la o firma de cateva luni. A trecut de perioada de proba demult, are contractul pe perioada nedeterminata.
Momentan este in concediu medical..fiind curent in hala unde lucreaza, a ramas intepenita cervical.
Ar vrea ca dupa terminarea medicalului, sa isi dea demisia, fara preaviz. Patronatul, turc, s.a purtat foarte urat cu ea( n.are sens sa detaliez) iar ea fiind acasa în medical, a profitat si a aplicat la mai multe joburi. A fost acceptata si trebuie sa inceapa din ianuarie.
Are nevoie de ajutorul dumneavoastră, ptr ca vrea sa trimita email cu demisia , demisia incepand imediat dupa terminarea medicalului si vrea sa stie la ce riscuri se expune daca nu sta in preaviz. Este terifiata de omul asta, de fapt toate colegele ei.
Stie ca nu e fairplay, insa la modul cum s.a comportat turcul cu ea...va rog sa nu o judecati.
Legal, o afecteaza? Stiu ca era o problema cand erau carti de munca. Acum? Poate sa.i taie din salariu ptr ca i.a provocat un prejudiciu nestand in preaviz?Aici are are nevoie de ajutorul dvs.
Pe scurt, isi poate scrie demisie fara preaviz si sa nu se mai prezinte la munca?
Multumim mult si Sarbatori Fericite
Din comentariul acesta reiese clar ca sunteți vizibil deranjata, ușor acidă si foarte frustrată, fiind dvs o mama singura cu un copil, presupun. Observ ca aveti sute de comentarii pe platformă, majoritatea pe același subiect.
Nu stiti nici macar 0.01% din povestea vietii mele, iar faptul ca.mi vad copilul rar, nu denota incapabilitatea mea de a fi tată. Am rezumat povestea, întrucât ma interesa un singur aspect, nu sa stau sa povestesc viața mea. Nu toti tatii sunt denaturati, sa știți...nu e in adn.ul lor, precum considerati, cum nici toate mamele singure cu copii, nu sunt ușa de biserica sau model de mama.
Fosta sotie, mai are 2 divorțuri dupa al nostru si inca un copil pe care instanta nu i l.a mai incredintat ei, ci tatălui.
Cum e povestea acum?
A fi judecator moralist e simplu, mai bine va vedeti paiul din ochiul dvs.
Faceti.va un bine, ieșiți la aer, ascultati o muzica buna, relaxati.va.

proastasatului a scris:

Divortul s-a pronuntat pe legea veche, deci, din pacate pentru dvs, mama nu are nevoie de semnatura Prin urmare nu v=a falsificat nicio semnatura neavand nevoie de ea si nici nu-i puteti face ”vreun rau” asa cum v-ati planificat. In schimb, v-ati putea interesa de costurile unor astfel de vacante si, macar pe viitor, sa participati financiar la ele. Desigur ma refer strict la costurile copilului, ideea normala de parinte fiind sa sprijiniti vacante frumoase pentru copilul dvs, nu sa cautati sa faceti rau celui care ofera copilului astfel de bucurii. Dar deh, miza pare a fi raul mamei, nu binele copilului!

Divortul a avut loc in luna 11 2009
Buna ziua tuturor,

Pe scurt: sunt divortat, iar copilul, un baietel, se afla in custodia mamei si are 12 ani. Platesc pensie alimentara lunara, fara întârzieri.
Nu am relatii bune cu mama copilului meu ,iar copilul in vad rar.
Din discutiile recente cu baietelul meu, am aflat ca a fost plecat in vacanta cu maica.sa de.a lungul anilor, in Grecia , Franta ,Turcia, ba mai mult, mi.a aratat si poze. Evident ca fosta sotie, a iesit cu un minor din tara, fara semnatura si acordul meu.
Acum, rugămintea mea din suflet, este sa.mi spune.ti cum aflu metoda prin care a făcut asta? Eu banuiesc ca mi.a falsificat semnătura.
As vrea sa.mi spuneti si metoda prin care ea sa raspunda legal ( desi , moral, nu stiu daca voi putea sa.i fac rau, gandindu.ma la ideea ca i se va deschide dosar penal, dar nu strica sa stiu) si o alta metodă prin care doar sa aflu cum a facut, gen sa merg la directia pasapoarte si sa cer acolo cererea aceea tip, "completată de mine" prin care "mi.am dat acordul"?
Multumesc anticipat ptr raspunsuri.
Multumesc din suflet!
Si doar pe ultimele 6 luni pot cere? Se calculeaza 6 luni din momentul depunerii cererii?
M.am gandit si la anaf, dar din cate stiu am nevoie de un reprezentant, gen avocat. Daca merg pe varianta cu Anaf, sunt totusi date personale, il înștiințează si pe el?
Multumesc ptr raspunsuri. O alta varianta care mi.a fost sugerata de catre cineva, deloc legala banuiesc, este sa rog o cunostinta care lucreaza la banca unde are el cardul de salarii si sa se uite pe istoricul salariilor lui. E cat se poate de ilegal, nu?
Multumesc
Buna ziua,
Cum pot verifica ce salarii a avut fostul sot, în ultimele 6 luni, de exemplu? Plateste pensie alimentara si il bănui ca nu.mi trimite cat e legal 25 % , dupa ce acum 3 ani l.am dat in judecata ptr majorare. Mentionez ca nu am avocat.
Unde ma adresez si daca e musai sa stie ca am facut asta, daca vreo institutie il anunta despre faptul ca vor fi dezvaluite aceste informatii.(daca reusesc sa fac rost de ele)
Multumesc anticipat!