avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Activitate Florentina74

Activitate Florentina74

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata! Ma aflu intr-o situatie asemanatoare. Dupa acceptarea unui abonament promotional de o luna, in valoare de 60 lei, m-am trezit cu prelungirea automata a acestuia si cu pretentia de a le plati 356 lei. Nu am platit si a urmat o serie de mesaje de intimidare si amenintare cu plati suplimentare si firme de recuperare. Am depus plangere la politie si ANPC dar mesajele curg in continuare si situatia devine tot mai stresanta.
Dumneavoastra cum ati rezolvat povestea asta?
Este cineva care a gasit o cale mai simpla sa scape de escrocii astia?
Care e treaba cu firmele astea de recuperare, chiar au actionat in vreun fel?
Răspuns la discuția Familie monoparentala
Va multumesc!
Răspuns la discuția Familie monoparentala

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Evident că sunteți eligibilă, invocati art 2 alin 3 din legea 19/2020.
Anexați cererii o copie de pe hotărârea de divorț!

Multumesc pentru raspuns!
Hotarare de divort nu am pentru ca nu am fost casatorita. Am adoptat fetita in urma cu 4 ani.
Anexez copie a hotararii de adoptie?
Buna ziua!
Sunt mama singura a unui copil de varsta scolara.
Noua lege cu privire la zilele libere pentru parinti pentru perioada cat scolile sunt inchise a luat in considerare si familiile monoparentale? Angajatorul meu spune ca nu pot beneficia de aceasta lege, pentru ca nu sunt eligibila.
Care este solutia pentru mine si copilul meu?
Am explicat mai sus.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Dacă a locuit în continuare, a intervenit tacita relocațiune, contractul fiind considerat încheiat în continuare, pe durată nedeterminată.
Ce interes aveți? Să obțineți plata chiriei?

Am fost in aceasta dimineata la ANAF si am aflat ca pentru contracte cu termen exact nu este nevoie de cerere de reziliere. Cu alte cuvinte, contractul a incetat la termenul prevazut, adica fix dupa un an.
Buna seara!
Am si un nevoie de un sfat/informatie.
In urma cu 4 ani, parintii mei au inchiriat o camera unei tinere, pe termen de un an. Inainte de expirarea termenului, tanara s-a logodit cu fratele meu si de atunci a ramas sa locuiasca in casa ca membru al familiei. Cei doi se se vor casatori anul viitor.
Partea mai putin frumoasa a povestii este ca nimeni nu s-a gandit sa depuna crere pentru rezilierea contractului de inchiriere in urma cu 3 ani.
Intrebarile mele sunt: ce trebuie sa facem acum? Cum putem demonstra ca in cei 3 ani ulterior expirarii contractului de inchiriere, tanara a locuit in casa fara sa platesca chirie?