avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Familie monoparentala
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Familie monoparentala

Buna ziua!
Sunt mama singura a unui copil de varsta scolara.
Noua lege cu privire la zilele libere pentru parinti pentru perioada cat scolile sunt inchise a luat in considerare si familiile monoparentale? Angajatorul meu spune ca nu pot beneficia de aceasta lege, pentru ca nu sunt eligibila.
Care este solutia pentru mine si copilul meu?
Evident că sunteți eligibilă, invocati art 2 alin 3 din legea 19/2020.
Anexați cererii o copie de pe hotărârea de divorț!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Evident că sunteți eligibilă, invocati art 2 alin 3 din legea 19/2020.
Anexați cererii o copie de pe hotărârea de divorț!

Multumesc pentru raspuns!
Hotarare de divort nu am pentru ca nu am fost casatorita. Am adoptat fetita in urma cu 4 ani.
Anexez copie a hotararii de adoptie?
Da!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 30/18.03.2020 Anca Naty Anca Naty Pe perioada vacantei ce posibilitate are o familie monoparentala sa ramana acasa pentru a supraveghea copilul minor? (vezi toată discuția)
Dreptul familiei monoparentale SymoCry SymoCry Buna ziua, Eu sunt divortata dupa care am avut un copil si nu m-am recasatorit, deci sunt mama singura cu copil. Sunt considerata familie monoparentala? In ... (vezi toată discuția)
Mama singura emma75 emma75 Buna ziua! Sunt o mama singura, am in crestere un copil de 7 ani, sotul meu si tatal copilului fiind decedat de cancer. As vrea sa stiu daca, in situatia in ... (vezi toată discuția)