avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate Timcripe

Activitate Timcripe

Revin la dumneavoastra, am fost astazi sa cer la administratorul blocului numele presedintelui si am aflat ca nu este un presedinte al asociatiei. Am intrebat si de garantia primita la efectuarei asa zisei reparatii, dar am aflat de la administrator ca nu s-a eliberat factura sau chitanta si garantia a fost verbala. Acum administratorul a contactat din nou dezvoltatorul care a efectuat mansarda, dar acesta in trecut tot asa a pricedat, a trimis oameni au facut de mantuiala si cand au fost sunati de nenumarate ori sa li se transmita ca tot se infiltreaza apa, nu au mai raspuns la telefon.
Cum pot actiona legal pentru rezolvarea problemei? Mentionez ca blocul este plin de pensionari, nu au bani si nici nu se implica daca nu ii afecteaza.

Timcripe a scris:

Multumesc frumos de ajutor, asa voi proceda.

Multumesc frumos de ajutor, asa voi proceda.
Multumesc pentru informatii, am facut acest lucru si din vara anului 2018 in continuare se infiltreaza apa, am contactat si firma de asigurari dar administratorul refuza semnarea adeverintei pentru daunele produse. Administratorul a contactat o firma pentru rezolvarea situatiei acoperisului dar treaba nu a fost rezolvata, cei ce au facut lucrarile nu le-au facut cum ar trebui. As dori sa ajung sa fac o cerere oficiala care sa fie trimisa cu confirmare de primire, premergatoare darii in judecata in speranta ca indiferent de timp, in final sper intr-un castig si anume ca legea va face dreptate si se vor ocupa de problema odata pentru totdeauna. In decursul jumatatii de an atat eu cat si vecina implicata am stat acasa, am asteptat muncitori care nu au mai venit sa repare, am plecat de la servici, ne-am luat zile libere ca in final sa nu vina nimeni sau sa repare de gura si ochii lumii. Rog ajutor cu normative din lege pe care sa le pot evidentia in cererea pe care intentionez sa o trimit. Multumesc anticipat
Se poate va rog sa ma ajutati cu un model de cerere catre asociatia de proprietari/presedinte, pentru reparatia acoperisului mansardei, cerere care sa mentioneze conform noilor modificari ca este obligatia lor?
Răspuns la discuția Acoperiș mansarda ploua
Multumesc frumos pt raspunsul prompt, dar tin sa mentionez inca o data ca acoperisul are garantie 10 ani, mansarda fiind construita in 2012 si astfel administratorul ma trimite la dezvoltator sa rezolv cu acesta. ( din pacate actul oficial intre administrator si dezvoltator nu l-am vazut pt a avea siguranta ca este asa cum sustine administratorul si anume 10 ani garantie la acoperis, de la data construirii )
Ce varianta de notificare oficiala se poate face catre dezvoltator?
Imobilul este cumparat cu prima casa astfel si ambele asigurari sunt facute( obligatorie+facultativa), am contactat si reprezentantii asigurarii au venit facut poze si umeaza sa trimita catre asociatia de proprietari un document oficial, dar cum ma pot ajuta ei in relatia cu asociatia de proprietari si devoltator? Din cate am inteles ei ma vor ajuta doar din punct de vedere financiar pentru despagubire la pagubele produse.

Va multumesc anticipat pentru intelegere.
Buna, rog sa ma ajutati cu un sfat pentru situația cu care ma confrunt. Apartament cumpărat la mansarda, acum 2 ani în urma unei ploi acoperișul de tabla a avut probleme și am fost inundata în dormitor, au venit 2 muncitori trimiși de dezvoltator și au rezolvat, dar anul acesta în urma unei furtuni am fost inundata din nou mult mai tare. În contractul de vânzare cumpărare nu am stipulat garanție, dar administratorul blocului spune ca acoperișul are 10 ani garanție și sa insist la dezvoltator sa rezolve și acum dar acesta din urmă tot spune ca rezolva dar tot intervin diverse și deja a trecut 1 luna. Tin sa precizez ca partea electrica are contact cu apa de fiecare data când ploua și ton sigurantele coborâte. Cum pot proceda pt reparații cat mai urgente ca acoperișul sa fie reparat? Precizez ca nu este acces în pod, nu există nici o usita de acces pt ca nu au făcut din constructie.