avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cerere reparatie acoperis mansarda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cerere reparatie acoperis mansarda

Se poate va rog sa ma ajutati cu un model de cerere catre asociatia de proprietari/presedinte, pentru reparatia acoperisului mansardei, cerere care sa mentioneze conform noilor modificari ca este obligatia lor?
Cel mai recent răspuns: Timcripe , utilizator 21:49, 4 Februarie 2019
Acoperisul mansardei imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Conform atat a vechilor dar si a actualelor dispozitii care guverneaza infiintarea ,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari intretinerea si reparatia partii comune de condominiu intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari care se infiinteaza tocmai cu scopul administrarii partii comune de condominiu
Nu exista cerere tip
Sesizati oficial presedintele de asociatie ca exista deficiente la partea comuna de constructii condominiu la acoperisul;mansardei care genereaza prejudicii proprietarilor
Presedintele de asociatie are obligatia conform dispozitii in vigoare sa asigure,sa dispuna masurile necesare bunei functionari a partii comune de condominiu
Avand in vedere costurile financiare substantiale care implica reparatia acoperisului,hotararea executarii reparatiei acoperisului trebuie sa fie dispusa de catre participantii la adunarea generala care sa prevada inclusiv sursa de finantare
Multumesc pentru informatii, am facut acest lucru si din vara anului 2018 in continuare se infiltreaza apa, am contactat si firma de asigurari dar administratorul refuza semnarea adeverintei pentru daunele produse. Administratorul a contactat o firma pentru rezolvarea situatiei acoperisului dar treaba nu a fost rezolvata, cei ce au facut lucrarile nu le-au facut cum ar trebui. As dori sa ajung sa fac o cerere oficiala care sa fie trimisa cu confirmare de primire, premergatoare darii in judecata in speranta ca indiferent de timp, in final sper intr-un castig si anume ca legea va face dreptate si se vor ocupa de problema odata pentru totdeauna. In decursul jumatatii de an atat eu cat si vecina implicata am stat acasa, am asteptat muncitori care nu au mai venit sa repare, am plecat de la servici, ne-am luat zile libere ca in final sa nu vina nimeni sau sa repare de gura si ochii lumii. Rog ajutor cu normative din lege pe care sa le pot evidentia in cererea pe care intentionez sa o trimit. Multumesc anticipat
Conform dispozitii in vigoare ,reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu responsabilitatea administrarii condominiului
daca a fost executata interventia,legal ar fi ca executantul sa fi acordat garantie
Notificati oficial presedintele de asociatie cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare pentru asigurarea starii tehnice a partii comune de condominiu-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca presedintele de asociatie este reticent in solutionare,sesizati oficial serviciul specializat din primaria teritoriala
Succes !
Multumesc frumos de ajutor, asa voi proceda.
Revin la dumneavoastra, am fost astazi sa cer la administratorul blocului numele presedintelui si am aflat ca nu este un presedinte al asociatiei. Am intrebat si de garantia primita la efectuarei asa zisei reparatii, dar am aflat de la administrator ca nu s-a eliberat factura sau chitanta si garantia a fost verbala. Acum administratorul a contactat din nou dezvoltatorul care a efectuat mansarda, dar acesta in trecut tot asa a pricedat, a trimis oameni au facut de mantuiala si cand au fost sunati de nenumarate ori sa li se transmita ca tot se infiltreaza apa, nu au mai raspuns la telefon.
Cum pot actiona legal pentru rezolvarea problemei? Mentionez ca blocul este plin de pensionari, nu au bani si nici nu se implica daca nu ii afecteaza.

Timcripe a scris:

Multumesc frumos de ajutor, asa voi proceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani GabyAli GabyAli Buna seara, Am o mare problema, eu acum 3 ani a trebuit sa imi fac singura acoperisul (stau la ultimul etaj), vecinii mei nu doresc nici pana in ziua de azi ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat ovidiu1984 ovidiu1984 Buna seara. Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa ... (vezi toată discuția)
De un an de zile mă încerc să conving asociația să repare o porțiune de pe acoperiș și nu reușesc, spun că oamenii nu vor să contribuie cu bani. cum se poate rezolva această situație? Florinacios Florinacios Locuiesc într-un bloc de garsoniere la etajul 3 si am fost inundat din cauza coloanei apei pluviale. S-au facut reparatii pe acoperis pe coloana mea (refacut ... (vezi toată discuția)