Buna seara,
Am o mare problema, eu acum 3 ani a trebuit sa imi fac singura acoperisul (stau la ultimul etaj), vecinii mei nu doresc nici pana in ziua de azi sa imi dea bani pentru reparatia acoperisului.Domnul de la asociatie de cate ori am fost la el sa il rog sa ma ajute sa imi recuperez din bani…”a dat din umeri”. ( i-am dat si copii dupa chitante pentru a vedea cat a costat repararea acoperisului)
Am rugamintea sa imi spuneti ce este de facut, cum sa imi recuperez banii?
O seara frumoasa!
Atentie sporia la termenul de prescripte de 3 ani in care creditorul are dreptul sa desfasoare acte si actiuni cu scopul recuperarii executarii debitorului
Acoperisul blocului de locuit in comun reprezinta parte comuna a carui intretinere si reparatie intra in responsabilitatea excusiva a asociatiei de proprietari
Nu ati precizat daca ati executat reparatia intregului acoperis sau strict suprafata aferenta apartamentului dv
Nu ati precizat daca ati parcurs procedura legala de realizare proiect tehnic,autorizatie de constructie certificat de urbanism ,proces verbal receptie final si garantia lucrarii
In situatiile specaile in care proprietarii prejudiciati inteleg sa demareze procedura d eexecutare reparatii parte comuna condominiu,anterior demararii demersurilor trebuie sa incheie documente cu asociatia de proprietari care sa confirme necesitatea si oportnitatea executariireparatiilor si modalitatea de recuperare c/v reparatie
Notificati oficial presedintele de asociatie cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare in ceea ce priveste administrarea partii comune condominiu-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta