avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli cu reparația acoperisului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli cu reparația acoperisului

Buna ziua. Vreau sa va intreb, eu locuiesc într-un bloc unde nu avem asociație de locatari,Ce pot face sa repar acoperișul eu fiind direct interesat pentru ca locuiesc la etajul 2 (blocul are 2 etaje) iar ceilalți 2 proprietari nu vor sa contribuie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:43, 3 Octombrie 2019
Daca nu aveti asociatie, aveti 2 variante: una rapida - va faceti reparatia pe banii dvs si actionati in instanta pentru recuperarea cotei parti aferente vecinilor si o varianta lunga - in care intai ii actionati in instanta, asteptati sa se termine procesul, sa stranga respectivii banii si pe urma sa reparati.
Conform disp L nr 196/2018 asociatiile de locatari aveau obligatia legala sa se transforme si sa reinoiasca documentele pentru infiintare asociatie de proprietari
Initial notificati oficial proprietarii cu obligatia participarii si achitarii cotei individuale reparatii parte comuna condominiu -sub sanctiunea obligarii la cheltuieli suplimentare aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparație acoperis bloc Gonteageta@gmail.com Gonteageta@gmail.com Locuiesc intrun bloc cu un singur etaj și doua scări. La scara care locăiesc sunt 4 apartamente pe o parte și doua pe cealaltă parte .Nu avem asociație ... (vezi toată discuția)
Îmi curge apa în casă din tavan de pe acoperiș. georgerares georgerares Bună ziua! Stau la etajul 3 al unui bloc cu trei etaje. Acum vreo doi ani s-a schimbat tabla de pe acoperișul blocului (tabla veche era din 1958 aprox.), ... (vezi toată discuția)
Bună seara locuiesc într un bloc în care sunt doar 10 apartamente ... Simona..R.A Simona..R.A Bună seara locuiesc într un bloc în care sunt doar 10 apartamente acum 10 ani am plătit pentru refacerea acoperișului ,locuind la parter am plătit mai ... (vezi toată discuția)