Bună seara locuiesc într un bloc în care sunt doar 10 apartamente acum 10 ani am plătit pentru refacerea acoperișului ,locuind la parter am plătit mai mult de cât cel de la etajul 4 ,astăzi am primit un mesaj de la asociația de proprietari că trebuie refăcut din nou,când a fost vorba de făcut lucrări la subsol cei de la etajul 4 au spus că nu contribuie că mirosul nu ajunge la ei .Întrebarea mea este pot refuza plata acoperișului ?Mulțumesc
Conform legii 196/2018 "niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune". Prin urmare nu puteti refuza plata cheltuielilor pentru reparatia acoperisului. Nici cei de la etajul 4 nu pot refuza plata cheltuielilor pentru reparatii la subsolul blocului.
Atat acoperisul cat si subsolul tehnic reprezinta parte comuna a caror administrarea si asigurarea stare tehnica intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari care detine obligatia legala sa recupereze sumele aferente de la tpti proprietarii functie de cota indiviza
Legal,nu aveti dreptul si temei sa refuzati contributia la reparatia acoperisului
Asociatia de proprietari avea obligatia legala sa impuna tuturor proprietarilor costuri afarente reparatii atat subsol tehnic cat si alte interventii la parti comune de condominiu