avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate ddvs

Activitate ddvs

Buna ziua , in primul rand vreau sa va felicit pentru tot ce faceti ! Mult succes in continuare !

Am primit incuviintarea executarii silite abia acum in Ianuarie , deoarece am fost plecat din tara iar la domiciliu nu locuia nimeni !
In momentul de fata vreau sa fac contestatie la executarea silita si as vrea sa stiu daca urmatoarele aspecte sunt legale :
1. Cererea de incuviintare a executarii se face dupa exact 10 ani si o zi ,iar inchierea data de instanta se face dupa 2 zile !

2. Depunerea cereri de catre executor a fost facuta in data de 10.09.2018 ,la Judecatoria Municipiul Reghin , Judel Mures ,iar eu am domiciliul in Municipiul Bistrita Jud. B-N din data de 04.06.2018 ! Avea dansul sau Judecatoria din Jud. Mures competenta de a judeca incuviintarea executarii ?

3. In incheierea civila , judecatoria Reghin dispune :
,,Incuviinteaza executarea silita ...... impotriva debitorului cu domiciliul ...... In dosarul de executare ....deschis la BEJ ...... LA CEREREA CREDITORULUI EOS FINANCE GmbH reprezentat conventional prin avocat ....
Intrebarea mea este : In aceasta decizia a instantei , nu trebuia pus creditorul initial si specificat ca el este doar mandatar sau reprezentat conventional al creditorului initial ? Deoarece eu nu am semnat niciun contract de credit cu EOS FINANCE GmbH !

4. Eu ,ne-stiind de aceasta executare am virat suma de 1490 de lei , care au fost popriti de acest executor ! Va intreb , daca nu era de competenta lui sau a judecatoriei Reghin , poate fi acuzat executorul pentru abuz in serviciu si cauzarea unui prejudiciu ? Va multumesc si astept raspunsul Dvs.

O zi buna va doresc .
Buna ziua,in perioada 2012-2014 ,am trimis din Italia ,unde eram rezident cu forme legale ,un numar de vreo 10 replici de arma cu capse ,care fac doar zgomot si care in UE sunt perfect legale iar in perioada in care eu le-am trimis ,in legislatia Romana nu existau aceste dispozitive! Abia in anul 2017 s-a introdus in legislatie termenul de ,,replici de arma care fac zgomot''
Daca sunteti amabili si as prefera parerea unui avocat:

1. Cum poate fi considerata contrabanda,atata timp cat produsele respective au fost trimis prin curier ,care a verificat continutul coletului si a intrat pe teritoriul Romaniei prin punctele vamale ?

2.Cum poate fi considerat trafic de arme ,atata timp cat dispozitivul respectiv nu exista in legislatia Romaniei?

3.Chiar daca as fi trimis o arma supusa notificarii sau autorizari ,eu am cumparat-o legal dintr-un stat unde era legala si nu am introdus-o fizic pe teritoriul Romaniei ci am pus-o pe internet,m-a contactat un cumparator din Romania ,dupa care i-am trimis-o prin curier! Si aici va intreb,eu sunt vinovat ca mi-am pus arma de vanzare pe internet ,cu acte in regula si intr-o tara unde eram rezident sau cumparatorul care trebuia sa isi procure autorizatie sau sa notifice autoritatile cu privire la achizitie?

Ba mai mult,am inteles ca statul Roman ,intr-un caz ca al meu,ma poate acuza pentru simplu fapt ca sunt cetatean Roman ,insa daca un cetatean Italian facea acelasi lucru,nu era anchetat! In acest caz se poate vorbi de discriminare sau alte forme de abuz?Pentru ca din cate stiu ,suntem stat membru UE iar cetatenii de pe teritoriul UE raspund la fel in fata justitiei ,indiferent de tara !