avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incuviintarea executarii silite abuziva
Discuție deschisă în Executare silită

Incuviintarea executarii silite abuziva

Buna ziua , in primul rand vreau sa va felicit pentru tot ce faceti ! Mult succes in continuare !

Am primit incuviintarea executarii silite abia acum in Ianuarie , deoarece am fost plecat din tara iar la domiciliu nu locuia nimeni !
In momentul de fata vreau sa fac contestatie la executarea silita si as vrea sa stiu daca urmatoarele aspecte sunt legale :
1. Cererea de incuviintare a executarii se face dupa exact 10 ani si o zi ,iar inchierea data de instanta se face dupa 2 zile !

2. Depunerea cereri de catre executor a fost facuta in data de 10.09.2018 ,la Judecatoria Municipiul Reghin , Judel Mures ,iar eu am domiciliul in Municipiul Bistrita Jud. B-N din data de 04.06.2018 ! Avea dansul sau Judecatoria din Jud. Mures competenta de a judeca incuviintarea executarii ?

3. In incheierea civila , judecatoria Reghin dispune :
,,Incuviinteaza executarea silita ...... impotriva debitorului cu domiciliul ...... In dosarul de executare ....deschis la BEJ ...... LA CEREREA CREDITORULUI EOS FINANCE GmbH reprezentat conventional prin avocat ....
Intrebarea mea este : In aceasta decizia a instantei , nu trebuia pus creditorul initial si specificat ca el este doar mandatar sau reprezentat conventional al creditorului initial ? Deoarece eu nu am semnat niciun contract de credit cu EOS FINANCE GmbH !

4. Eu ,ne-stiind de aceasta executare am virat suma de 1490 de lei , care au fost popriti de acest executor ! Va intreb , daca nu era de competenta lui sau a judecatoriei Reghin , poate fi acuzat executorul pentru abuz in serviciu si cauzarea unui prejudiciu ? Va multumesc si astept raspunsul Dvs.

O zi buna va doresc .
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 08:59, 24 Ianuarie 2019
Treaba e complicata si numai in contestatie la executare o puteti descurca contestand acele documente ca asa se vrea in Romania Hastagilor sa fie dreptul la aparare (extrem de limitat) ...Sincer eu nu prea inteleg nimic din ce spuneti si inclin sa cred ca ati fost executata fara un dosar de executare pana acum in Ianuarie cand s-a cerut executarea silita ...Apoi este lipsa de competenta teritoriala a executorului si a instantei de executare.
Trebuie sa consultati urgent un avocat ca nu am inteles mare lucru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita eos ksi AllyMagd AllyMagd buna ziua. s-a primit acasa o instiintare de la un executor judecatoresc de executare silita mobiliara pentru o suma de 20000 provenind dintr-un credit bancar ... (vezi toată discuția)
Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)