Buna ziua,in perioada 2012-2014 ,am trimis din Italia ,unde eram rezident cu forme legale ,un numar de vreo 10 replici de arma cu capse ,care fac doar zgomot si care in UE sunt perfect legale iar in perioada in care eu le-am trimis ,in legislatia Romana nu existau aceste dispozitive! Abia in anul 2017 s-a introdus in legislatie termenul de ,,replici de arma care fac zgomot''
Daca sunteti amabili si as prefera parerea unui avocat:
1. Cum poate fi considerata contrabanda,atata timp cat produsele respective au fost trimis prin curier ,care a verificat continutul coletului si a intrat pe teritoriul Romaniei prin punctele vamale ?
2.Cum poate fi considerat trafic de arme ,atata timp cat dispozitivul respectiv nu exista in legislatia Romaniei?
3.Chiar daca as fi trimis o arma supusa notificarii sau autorizari ,eu am cumparat-o legal dintr-un stat unde era legala si nu am introdus-o fizic pe teritoriul Romaniei ci am pus-o pe internet,m-a contactat un cumparator din Romania ,dupa care i-am trimis-o prin curier! Si aici va intreb,eu sunt vinovat ca mi-am pus arma de vanzare pe internet ,cu acte in regula si intr-o tara unde eram rezident sau cumparatorul care trebuia sa isi procure autorizatie sau sa notifice autoritatile cu privire la achizitie?
Ba mai mult,am inteles ca statul Roman ,intr-un caz ca al meu,ma poate acuza pentru simplu fapt ca sunt cetatean Roman ,insa daca un cetatean Italian facea acelasi lucru,nu era anchetat! In acest caz se poate vorbi de discriminare sau alte forme de abuz?Pentru ca din cate stiu ,suntem stat membru UE iar cetatenii de pe teritoriul UE raspund la fel in fata justitiei ,indiferent de tara !
Aveți dreptate in aceste întrebări dar in fata organelor de urmărire penală tot va trebuie un avocat istet. Cu siguranța, un avocat bun dupa ce va studia dosarul va găsi ceva pentru a va apăra interesul
Cazul dvs. necesita aprofundarea mai multor probleme de drept.
Pe contrabanda probabil ca nu ati platit taxele datorate statului.
Restul aspectelor trebuie analizate in functie de ceea ce se afla la dosarul penal.
Este adevarat ca fiind cetatean roman raspundeti penal dar si italianul daca ar fi comis fapta in Romania ar fi raspuns penal conform legii romane.Ati inteles?
Eu zic ca nu este infracțiunea de contrabanda. E un dosar oarecum forțat in opinia mea, dar asta nu înseamnă ca problema nu trebuie tratată cu seriozitate. Asa cum a zis colegul meu, sunt multe aspecte care trebuie sa fie luate in considerare.
Casa
alinaralu
Buna Seara,
As dori sa stiu daca se poate,un italian fara domiciliul in tara poate sa cumpere o casa in romania si daca da cam ce acte i-ar trebui?
... (vezi toată discuția)