Buna ziua,inainte sa consult un avocat as dorii sa aud si parerile dvs. sau macar sa imi spuna cineva in termen juridic cu ce se mananca aceasta situatie.:).Am trimis din Austria o arma cu gloante oarbe unde o cumperi la liber si o poti vinde la liber ,fara a o tranzactiona printr-un armurier autorizat pentru ca este o jucarie.... i-am vandut-o unui cetatean roman dar nu am avut contact cu el direct ci i-am trimis-o prin posta! Legislatia Romaneasca spune ca acest timp de arme sunt supuse notificarii in Romania ,adica omul trebuia sa isi inregistreze arma la politie.De vreo cateva zile s-au trezit parintii mei cu politia la usa cum ca am un dosar penal pentru contrabanda cu arme si nerespectarea regimului armelor si munitilor!
Ce nu inteleg eu este ca:
-Unde este contrabanda atata timp cat eu nu am introdus fizic niciun fel de arma pe teritoriul Romaniei si nici nu am fost eu beneficiarul final?Pentru ca beneficiarul final avea obligatia sa faca notificarea prealabila.
-Unde este nerespectarea regimului armelor si munitilor atata timp cat am vandut-o dintr-o tara unde era perfect legal iar tranzactia s-a efectuat in mediul online?