avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate claudia.munteanu

Activitate claudia.munteanu

Multumesc pentru raspuns. Ma voi adresa la CF pt. a inscrie decretul. Asa cel putin nu va mai avea cum sa justifice ca are lipsa din teren.
Buna ziua,
Am probleme cu noul vecin care pretinde sa ii eliberez o portiune de teren pt. ca lui ii lipsesc cca.150 mp de teren.
Exista o actiune in instanta in acest sens si s-a dispus o expertiza. Eu am aratat ca terenul lui este impartit in 2 de un drum judetean si nu are cum sa isi recupereze minusul de suprafata (pe care este drumul) de la mine. Exista decret de expropriere (am obtinut o copie de la Primarie) pentru suprafata de 152 mp teren, dar decretul nu a fost inscris in CF, deci apare in CF intreaga suprafata de 1080 mp (desi drumul judetean s-a construit). Cand am fost la masuratori expertul numit de instanta mi-a spus ca nu poate sa tina cont de decretul de expropriere atata timp cat nu este inscris in CF.
As avea prin urmare 2 intrebari:
1. are dreptate expertul sa nu tina seama de decretul de expropriere neinscris in CF?
2. pot solicita cumva la CF sa fie inscris decretul desi nu ma priveste pe mine ci pe fostul meu vecin care i-a vandut terenul sau reclamantului?
Multumesc anticipat.
Buna ziua.

Va supun atentiei o problema destul de delicata si urgenta in acelasi tip.
In cadrul unei actiuni de iesire din indiviziune am invocat uzucapiunea asupra unui anumit lot strict individualizat dintr-un teren (e imprejmuit cu gard de mai bine de 40 de ani, am avut si martori, adeverinta de la Primarie, recunoasteri prin raspunsul la interogator al paratilor, harti sin 1960 in care terenul apare deja lotizat). Prima instanta mi-a respins pe exceptie uzucapiunea spunand ca e inadmisibila intre coproprietari si a sistat indiviziunea conform cotelor de prop. din CF. Recursul mi-a fost admis partial in sensul ca a admis ca uzucapiunea este posibila dar mi-a respins cererea de constatare a uzucapiunii spunand ca din delcaratiile martorilor nu rezulta exact situatia (ignorand deci complet celelalte probe). Eu am cerut in recurs sa se caseze cu trimitere spre rejudecare la prima instanta care nu s-a pronuntat pe fondul cererii de uzucapiune si eventual pt. suplimentarea probatoriului dar Tribunalul a retinut cauza spre rejudecare. Nu am gasit in CPC nici o sanctiune pentru nerespectarea disp.art.312 alin.3, respectiv pentru netrimiterea cauzei spre rejudecare la prima instanta, considerent pentru care cred ca mi s-a respins si contestatia in anulare. Hotararea la contestatie s-a pronuntat acum cateva zile si peste 10 zile imi expira termenul de 6 luni pentru a ma adresa Curtii Europene pt. incalcarea art.6 alin.1. Credeti ca aceasta situatie s-ar putea incadra la acest art. din CEDO?
Multumesc anticipat.