avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere in CF a unui decret de expropriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere in CF a unui decret de expropriere

Buna ziua,
Am probleme cu noul vecin care pretinde sa ii eliberez o portiune de teren pt. ca lui ii lipsesc cca.150 mp de teren.
Exista o actiune in instanta in acest sens si s-a dispus o expertiza. Eu am aratat ca terenul lui este impartit in 2 de un drum judetean si nu are cum sa isi recupereze minusul de suprafata (pe care este drumul) de la mine. Exista decret de expropriere (am obtinut o copie de la Primarie) pentru suprafata de 152 mp teren, dar decretul nu a fost inscris in CF, deci apare in CF intreaga suprafata de 1080 mp (desi drumul judetean s-a construit). Cand am fost la masuratori expertul numit de instanta mi-a spus ca nu poate sa tina cont de decretul de expropriere atata timp cat nu este inscris in CF.
As avea prin urmare 2 intrebari:
1. are dreptate expertul sa nu tina seama de decretul de expropriere neinscris in CF?
2. pot solicita cumva la CF sa fie inscris decretul desi nu ma priveste pe mine ci pe fostul meu vecin care i-a vandut terenul sau reclamantului?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: claudia.munteanu , utilizator 11:44, 9 Martie 2010
cel mai bine ptr dvs e sa va angajati un avocat.. nu va jucati cu treburile astea ca pierdeti din teren pe barba dvs, pentru ca va scumpiti la tarate si va iefitiniti la faina... plus ca onorariuld eavocat precum si celelate cheltuileli le recuparatid e la partea adversa.. raspunzand la intrebarile dvs, da.. inscrieti decretul in cf si expertul trebuie sa tina seama de el chiar daca nu e trecut in cf..un avocat l-ar convinge
Multumesc pentru raspuns. Ma voi adresa la CF pt. a inscrie decretul. Asa cel putin nu va mai avea cum sa justifice ca are lipsa din teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de despagubire pentru teren preluat abuziv de catre stat culincu culincu Cu sase luni in urma am cumparat o casa cu teren in Gherla, jud.Cluj. Actele de intabulare au fost incheiete pe baza unui extras de carte funciara, fara a ... (vezi toată discuția)
Trecere teren in domeniul public DanielCariga DanielCariga Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi ... (vezi toată discuția)
Suprafata inscrisa in cartea funciara a unui teren difera de ... atticusfortezza atticusfortezza Suprafata inscrisa in cartea funciara a unui teren difera de suprafata masurata. Recent s-a achizitionat un teren intravilan. In CF apare suprafata terenului, ... (vezi toată discuția)