avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprafata inscrisa in cartea funciara a unui teren ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprafata inscrisa in cartea funciara a unui teren difera de ...

Suprafata inscrisa in cartea funciara a unui teren difera de suprafata masurata.
Recent s-a achizitionat un teren intravilan. In CF apare suprafata terenului, dar si mentiunea ca suprafata reala adica masurata este cu cca 200 mp mai putin.
Pe langa teren vecinul si-a facut cale de acces (drum privat) si exista suspiciunea ca a intrat cu cca 0.50 metri pe terenul care nu ii apartine, rezultand pe toata lungimea o diferenta de cca. 200 mp, adica tocmai ce lipseste.
Intrebarea este daca noul proprietar al terenului din care lipsesc cei 200 mp poate sa revendice fasia de teren fara participarea proprietarilor anteriori. Asta deoarece ei nu ar dori sa se amestece intr-un eventual proces.

Alte discuții în legătură

Actiune in revendicare? radujit radujit Buna ziua! Problema pe care doresc sa v-o supun discutiei este urmatoarea: in urma cu cativa ani in urma am achizitionat un teren intr-un mic sat. Cum la ... (vezi toată discuția)
Problema foarte greu de rezolvat, cadastru si furt din proprietatea mea Hamarsold1234 Hamarsold1234 Tatalui si unchiului meu i s-au revendicat de catre o primarie un teren intravilan de 21502 mp. ( Atentie terenul este intravilan, nu extravilan). Putin oameni ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, în regulamentul din 7 ianuarie 2020 privind realizarea, ... Corneldaniel Corneldaniel Buna ziua, în regulamentul din 7 ianuarie 2020 privind realizarea, verificarea și recepția lucrărilor sistematice de cadastru și înscrierea din oficiu a ... (vezi toată discuția)