avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema foarte greu de rezolvat, cadastru si furt din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema foarte greu de rezolvat, cadastru si furt din proprietatea mea

Tatalui si unchiului meu i s-au revendicat de catre o primarie un teren intravilan de 21502 mp. ( Atentie terenul este intravilan, nu extravilan). Putin oameni detin in Romania , chiar si la tara teren intravilan de 21502 mp. Problema e foarte greu de rezolvat. In afara acestui teren de 21502 mp, se afla terenul primariei. Conform actelor de la cadastru si conform actelor de proprietate, primaria are dreptul doar la 799 mp, dar cadastristul meu a observat ca are defapt 999 mp, mai mult decat la cadastru, deoarece primaria s-a extins ilegal in curtea noastra cu 200 de mp. Primaria deci trebuia sa revendice tatalui si unchiului meu 21702 mp, ci nu 21502 mp. Cum pot da primaria in judecata, ca eu nu am titlu de proprietate pe 21702 mp, ci doar pe 21502 mp. Cum dovedesc ca acesti 200 mp , sunt tot ai mei cu acte. Simgura dovada este ca la cadastru primaria are doar 799 mp, si in realiatate s-a extins pe 999 mp, deci 200 mp sunt tot ai mei, chiar daca nu au fost revendicati de primarie. Primaria ar trebui sa imi mai dea un act de proprietate pe cei 200 de mp, ceea ce nu vrea. Problema este ca eu nu pot vinde terenul si casele mele de pe el, ca la cadastru ramane un teren de 200 de mp, care ar trebui sa fie al meu, dar eu nu am cate de proprietate pe acest teren pe care s-a extins ilegal primaria, dar nici primaria nu are acte pe acest teren pe care s-a extins ilegal. Ce e de facut in ac easta situatie ?
Nu e dificil de rezolvat, insa depinde si de unde anume s-a emis titlu pe 21500 mp. Trebuie vazut si facut o revendicare sau rectificare pe undeva...
Totusi, e de ajuns in instanta daca nu va intelegeti cu primaria.
Pai de ce nu e dificil de rezolvat? Dumneavoastra cum gasiti rezolvarea?
Titlul d-voastră de proprietate este de 21502 mp. Și atât aveți.
Nu vă interesează cât are și de ce are primăria sau alt vecin mai mult. Faptul că au mai mult nu vă dă calitatea procesuală de a revendica mp. aflați în plus.
Punând problema invers, dacă primăria sau oricare alt vecin ar avea mai puțini mp, d-voastră le-ați ceda diferența?
Da, în cazul în care d-voastră nu ați avea cei 21.502mp care sunt pe titlul de proprietate și ați considera că există o diferență acaparată de primărie, ați avea dreptul să faceți o acțiune în revendicare contra primăriei
Există un principiu al înscrierii în carte funciară arătat de art.32 al L.7/1996- EXCEPȚII DE LA EFECTUL OPOZABILITĂȚII ÎNSCRIERILOR- care stabilește că efectul de opozabilitate este inoperant cu privire la suprafața imobilelor, destinația, categoria de folosință , etc. Prin urmare faptul că primăria are mai mult nu înseamnă că acest mai mult provine de la d-voastră și în concluzie ați pierde cu succes orice litigiu.
liamic 43 nu ai deloc dreptate, primaria nu are dreptul sa se extinda cu 200 de mp mai mult decat are ea in actul de proprietate. In actul de proprietate primaria are 799 mp, iar ea s-a extins pe o suprafata de 999 mp. Dar acesti mp atunci cui apartin? Nici primariei, nici mie. Pentru ca nici eu nu am titlul de proprietate pe acesti 200 de mp , dar nici primaria nu are act de proprietate pe acesti 200 de mp. Atunci , dupa mintea Dumneavoastra acesti 200 de mp cui apartin. Mie imi aprtin, caci primaria s-a extins ilegal cu 200 de mp , deci tot mie ar fi trebuit sa-mi restituie acesti mp, si in titlul meu de proprietate ar fi trebuit sa scrie 21702 mp, nu 21502 mp. Am toate sansele sa castig procesul, dumneavoiastra nu judecati deloc corect,
V-am spus, trebuie vazute actele si se pleaca deacol.
Totusi, daca dv. nu ati fi revendicat terenul, primaria ar fi avut in acte cu...2500 mp mai mult. Poate o fi avut cineva 200 mp acolo si nu i-o fi revendicat, asadar au ramas primariei,. sau poate vi se cuveneau dv. sau poate... cine stie situatia, ca n-am glob de cristal si nu pot ghici in lipsa vederii actelor.

Alte discuții în legătură

Problema cadastru Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am un teren proprietate a mea , o casa, o magazie si o fosta moara. Pe acest teren exista si primaria impreuna cu curtea primariei. Primaria si-a facut ... (vezi toată discuția)
Problema la cadastru mihaita1234 mihaita1234 Eu detin o suprafata de teren de 21502 m restituita de o primarie. Primaria are in acte doar 799 mp, si la fata locului cadastristul meu a zis ca primaria s-a ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru primarii care nu respecta legea 18/1991,,legea 247/2005 emiliana emiliana 1. Daca un primar a recunoscut dreptul la proprietate dupa legea 18, legea1, legea 10, legea 247/2005, dar nu elibereaza tiltlul definitiv, se poate face ... (vezi toată discuția)