avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cadastru

Eu am un teren proprietate a mea , o casa, o magazie si o fosta moara. Pe acest teren exista si primaria impreuna cu curtea primariei. Primaria si-a facut cadastru pe suprafata de 799 mp. Insa cadastristul care mi-a facut mie cadastrul a constatat ca primaria si-a facut ilegal gard pe suprafata de 999 mp, existanzandu-se peste 799 mp ( suprafata cat o are inregistrata la cadastru) si extinzandu-se pe terenul meu cu 200 mp , ilegal, furandu-mi astfel 200 mp. Problema este ca cadastristul meu a cosntatat ca acum primaria are 999 de mp, asta pentru ca s-a existind ilegal pe terenul meu cu 200 de mp, iar in actele de la cadastru primaria figureaza cu 799 mp ( teren si curte) Ce e de facut in aceasta situatie grava ?
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila cu Primaria sa va restituie cei 200 mp detinuti de aceasta, alta cale nu exista decat sa actionati in judecata Primaria pentru revendicare si granituire!
Consider că limbajul folosit de d-voastră, oricât ați fi de nemulțumit, nu cadrează cu rolul și obiectul acestui forum. Este părerea mea, și după cum vă exprimați, mă aștept tot la asemenea invective.
Dat fiind însă subiectul ca atare, puteți solicita , dacă mai sunteși în termen , printr-o cerere de reexaminare a Încheierii de CF, rectificarea înscrierii efectuate.
Dacă nu mai sunteși în termen , printr-o acțiune în instanță de grănițuire, revendicare și în consecință rectificare de carte funciară.
PS. oare și acest site va deveni depozitar al unor expresii care mai de care mai "" licențíoase,marcă a comentariilor de scandal sau se pot lua și măsuri în consecință?
Pai eu am injurat pe cei de la primarie ca sunt niste hoti! Dumneavoastra va multumesc enorm ca mi-ati raspuns!
Raman la parerea mea ca solutia corecta este revendicare si granituire, ci nu rectificare de CF; in CF dvs. sputeti ca Primaria respectiva are cadastru pe 799 mp (deci cadastrul respectiv inteleg ca, corespunde a ceea ce ar avea dreptul sa aiba, asadar este corect, deci nu se impune o rectificare de CF), numai ca, in fapt, Primaria are mai mult teren decat pe acte, aceasta situatie fiind una specifica actiunii indicate de subsemnata!
Primaria are doar dreptul pe 799 de metri patrati, Domnule MOCEANU, deci primaria si-a facut gardul pe suprafata de 999,40 mp ( asa a zis cadastristul meu) furandu-mi mie 200,4 mp. Si de ce sa cer o actiune in revendicare, de vreme ce primaria mi-a revendicat o data 21502 mp, numai ca acum s-a extins peste mine cu 200 de mp, furandu-mi acesti 200,4 mp patrati. Ar trebui ca instanta sa-i puna sa strice gardul si sa faca un alt gard pe suprafata lor din cadastru de dolar 799 mp, nu?

Alte discuții în legătură

Problema foarte greu de rezolvat, cadastru si furt din proprietatea mea Hamarsold1234 Hamarsold1234 Tatalui si unchiului meu i s-au revendicat de catre o primarie un teren intravilan de 21502 mp. ( Atentie terenul este intravilan, nu extravilan). Putin oameni ... (vezi toată discuția)
Limita de proprietate; masuratori cadastrale voit eronate Bogdan Alexandru Bogdan Alexandru Buna ziua, Am urmatoarea problema legata cu limita de proprietate: Vecinul meu a facut cadastru acum 4 ani; Pe limita de proprietate era si inca este ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastrala bond29500 bond29500 Buna ziua!As dori sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 20 de ani parintii mei au vandut 118 mp de teren din lotul de 418 mp.Pe acel teren proprietarul a ... (vezi toată discuția)