avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decizie data in recurs ce incalca flagrant legea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decizie data in recurs ce incalca flagrant legea

Buna ziua.

Va supun atentiei o problema destul de delicata si urgenta in acelasi tip.
In cadrul unei actiuni de iesire din indiviziune am invocat uzucapiunea asupra unui anumit lot strict individualizat dintr-un teren (e imprejmuit cu gard de mai bine de 40 de ani, am avut si martori, adeverinta de la Primarie, recunoasteri prin raspunsul la interogator al paratilor, harti sin 1960 in care terenul apare deja lotizat). Prima instanta mi-a respins pe exceptie uzucapiunea spunand ca e inadmisibila intre coproprietari si a sistat indiviziunea conform cotelor de prop. din CF. Recursul mi-a fost admis partial in sensul ca a admis ca uzucapiunea este posibila dar mi-a respins cererea de constatare a uzucapiunii spunand ca din delcaratiile martorilor nu rezulta exact situatia (ignorand deci complet celelalte probe). Eu am cerut in recurs sa se caseze cu trimitere spre rejudecare la prima instanta care nu s-a pronuntat pe fondul cererii de uzucapiune si eventual pt. suplimentarea probatoriului dar Tribunalul a retinut cauza spre rejudecare. Nu am gasit in CPC nici o sanctiune pentru nerespectarea disp.art.312 alin.3, respectiv pentru netrimiterea cauzei spre rejudecare la prima instanta, considerent pentru care cred ca mi s-a respins si contestatia in anulare. Hotararea la contestatie s-a pronuntat acum cateva zile si peste 10 zile imi expira termenul de 6 luni pentru a ma adresa Curtii Europene pt. incalcarea art.6 alin.1. Credeti ca aceasta situatie s-ar putea incadra la acest art. din CEDO?
Multumesc anticipat.
este posibil sa se incadreze in art.6 alin.1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Nu vad nici un motiv in ceea ce ati descris aici. Poate exista un motiv, nu stiu, e posibil, dar eu nu-l vad.
Adica cererea dv. nu a fost judecata "echitabil, în mod public şi într-un termen rezonabil [...], de către o instanţă independentă şi imparţială, instituită de lege" pentru ca? Pntru ca nu a fost trimisa din recurs spre rejudecare?
Depinde si de motivul invocat in recurs. Daca a fost unul care cerea casarea sau nu. Daca e alin. 5 din 312, nu inteleg, eu am inteles ca totusi s-a cercetat fondul...
Reveniti cu amanunte.

Oricum, referitor la fond, posesia coproprietarului asupra intregului imobil este un exemplu clasic de precaritate a posesiei, deci aceasta nu mai este utile. Se presupune ca un coproprietar poseda pentru ceilalti. Precaritatea e mai mult decat un viciu al posesiei, este lipsa posesiei.
Depinde de elementele de fapt, este destul de greu aazi sa arati ca tu, coproprietar, ai crezut ca ai tot imobilul. Ca sunt intrebari simple, gen: cum ai dobandit partea ta? DSi restul, cum l-ai dobandit? Si nu poti spune ca nu l-ai dobandit in nici un fel niciodata, doar ca ti-ar fi placut si ai inteles ca e al tau ca nimeni nu mai trecea pe-acolo...
Oricum, cunosc foarte putin situatia de fapt, nu spun ce nu e posibil... O intrebare: platea impozit doar pe partea sa din proprietate sau pe intregul imobil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate prin uzucapiune???? auraspacuras auraspacuras buna seara,ajutati-ma ca... #-o .....sa ma agati de un fir care sa aiba un final =D> sunt divortat dar partajul nu l-am facut,(avand de impartit o casa si un ... (vezi toată discuția)
Modificare suprafata de teren daniela.ilea daniela.ilea Poate ma ajuta si pe mine cineva,am o casa cu teren cu o suprafata de 719 m inscris in cf,in urma masuratorilor sa constatat un plus de 540 de m,am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)