avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate NicolaeP3

Activitate NicolaeP3

Răspuns la discuția Merita sa fii surprins?
Sunt trei persoane proprietari. Sunt manevre in complicitate cu masonerie sau cu persoane influente din romania sa-mi faca viata cum vor ei. Acum cauta motiv de scamdal si vin pe ascuns acasa si iau obiecte din casa ca sa dea vina pe ceilalti membri ca nu ar fi responsabili cu paza casei.
Vi s-a intamplat ca una din camerele casei in care locuiti, sa fie inchiriate, fara sa stiti, unei persoane straine, care sa apara dintr-o data pe holurile casei cand dvs, eventual,tocmai ieseati din dush urmand sa spuna: "scuze"? #по программе
Adica serveste anumite interese de grup, sau interese personale, iar cel care profita de anumite lucruri poate influenta decizia
Si daca cei care judeca sunt in aceeasi obedienta cu una din parti, cine mai castiga?
Exista diferente in functie de durata? Nu cunosc durata, dar posibil sa fie peste 2-3 ani chiar daca nu va mai fi acelasi chirias.
Este valabil un contract prin care un membru al familiei, incheie un contract de inchiriere a locuintei, respectiv a unei parti a imobilului unde sunt coproprietari doua sau mai multe persoane?
Sa zicem un apartament cu 3 unde locuiesc doua persoane, iar una din aceste persoane inchriaza a 3-a camera unei terte persoane.
Trebuie ca celalalt coproprietar sa-si dea acordul pentru inchieiera valabila a contractului?
Răspuns la discuția Locatiune, contracte succesive
Aveti dreptate. Cazul referitor la pensiuni/hoteluri, se refera la o a doua situatie ipotetica.
Principala intrebare:
"Ce se intampla daca nici unul dintre chriasi nu isi noteaza dreptul in cartea funciara?"
se refera la cazul unui imobil (casa, apartament) de locuit. Locatiune.

P.S. s-a marit perioada pentru care este necesara incheierea unui contract de locatiune pentru a putea fi inscris in cartea funciara?
Care este procedura in cazul unui imobil nou construit care nu a fost niciodata inscris in cartea funciara?
Fiind primul proprietar, voi obtine documentatia cadastrala si impreuna cu restul de acte voi inscrie imobilul in cartea funciara.
Exista cazuri in care sa apara un "Gicutză", care sa spuna/"dovedeasca" ca el a dobandit imobilul pana sa-i fac eu cadastru? Sau nu mai suntem in anii '90?
Ma #scuzati ca va intreb, dar eu sunt absolvent de drept si nu am de unde sa stiu astfel de detalii.
"Codul Civil reglementeaza exact si cine are intaietate in cazul unui conflict intre locatiuni succesive, ale caror perioade se suprapun fie si partial prin dispozitiile art. 1782 care prevad ca, in cazul imobilelor inscrise in cartea funciara, conflictul se rezolva in favoarea chiriasului care si-a notat dreptul in cartea funciara."

Ce se intampla daca nici unul dintre chriasi nu isi noteaza dreptul in cartea funciara?
Dar in cazul hotelurilor sau a pensiunilor? Exista posibilitatea sa iti vina cineva la usa sa spuna ca el a inchiriat camera respectiva cu 2 zile inainte, iar cei de la receptie sa formuleze verbal celebrele #scuze, cu mentiunea ca nu mai au camere ramase libere. Cum se rezolva situatia?