avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este valabil un contract de închiriere încheiat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este valabil un contract de închiriere încheiat de un membru al familiei pentru o parte a unui imobil cu mai mulți coproprietari?

Este valabil un contract prin care un membru al familiei, incheie un contract de inchiriere a locuintei, respectiv a unei parti a imobilului unde sunt coproprietari doua sau mai multe persoane?
Sa zicem un apartament cu 3 unde locuiesc doua persoane, iar una din aceste persoane inchriaza a 3-a camera unei terte persoane.
Trebuie ca celalalt coproprietar sa-si dea acordul pentru inchieiera valabila a contractului?
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 20:47, 29 Iunie 2018
Pe ce perioada se doreste inchirierea?
Exista diferente in functie de durata? Nu cunosc durata, dar posibil sa fie peste 2-3 ani chiar daca nu va mai fi acelasi chirias.
Da, exista diferenta in functie de durata, in sensul ca inchirierile cu termen mai mare de 3 ani nu se pot face decat cu acordul tuturor coproprietarilor. In rest, inchirierile cu durata mai mica se pot face cu acordul coproprietarilor ce detin majoritatea cotelor-parti. Acum depinde si daca prin act juridic sunt individualizate camerele respective, adica cui revine fiecare camera. Nu stiu daca dvs sunteti persoana care doriti sa inchiriati sau va opuneti la inchiriere, insa legea spune ca modul de folosire a bunului comun se stabilește prin acordul coproprietarilor, iar în caz de neînțelegere, prin hotărâre judecătorească.
Si daca cei care judeca sunt in aceeasi obedienta cu una din parti, cine mai castiga?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
NicolaeP3, utilizator
Nu stiu ce anume intelegeti sau ce sugerati dvs prin "aceeasi obedienta cu una din parti", insa probabil ca in acest caz, va castiga cel care invoca mai bine normele de procedura civila.

Alte discuții în legătură

Coproprietate Silvia  Aldea Silvia Aldea Va rog frumos ajutati-ma cu interpretarea unor termeni: daca [b]2 persoane detin in coproprietate un apartament cu 3 camere [/b](fiecare detinand cote egale de ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere semnat de un singur proprietar SAUNDU SAUNDU Buna ziua, Pun o intrebare punctuala: Un contract de inchiriere daca este semnat de un singur propietar(am aflat ca sint doi) ce efecte nedorite are asupra ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj giorgiay giorgiay va rog sa.mi clarificati cat de cat situatia ca aud fel si fel de zvonuri. sunt casatorita din 1989.am doi copii majori. sotul a lucrat 11 ani in italia ... (vezi toată discuția)