Va rog frumos ajutati-ma cu interpretarea unor termeni: daca 2 persoane detin in coproprietate un apartament cu 3 camere (fiecare detinand cote egale de 1/2 din acest apartament) in baza unui certificat de mostenitor, atunci, fiecare dintre cei doi poate fi considerat ca detine locuinta proprietate personala? Nu exista nicio diferenta intre a detine locuinta proprietate personala si a detine o locuinta in coproprietate?
Din punct de vedere legal , fiecare dintre cei doi coproprietari detine o locuinta proprietate personala dar in indiviziune cu alt coproprietar!B-)
Daca exista diferente intre a detine in integrum o proprietate si a detine in coproprietate un imobil? Normal ca exista ! In primul rand in cazul lor nu exista iesirea din indiviziune , deci totul este comun(fiecare metru , centimetru si milimetru din acea casa este comun)! In al doilea rand pot interveni oricand neintelegeri cu privire la impartirea spatiului comun si folosirea lui dupa ce partile , sa presupunem , s-au inteles asupra a ceea ce li se cuvine exclusiv. De asemenea nu pot ipoteca imobilul (garanta cu el) decat daca exista acordul expres al celuilalt coproprietar! Fiecare coproprietar poate dispune cum doreste de cota sa parte indiviza , inclusiv sa vanda, dar cine cumpara o cota de 1/2 in indiviziune cu altcineva?
B-)
In acest caz as dori sa stiu daca, conform raspunsului dvs, eu, ca beneficiar al compensatiei lunare pt chirie (cea acordata cadrelor militare care nu detin locuinta proprietate personala, iar eu nu detin locuinta proprietate personala), m-am casatorit, iar sotul meu detine 1/2 din acest apartament cu 3 camere in coproprietate. Conform prevederilor HG 1867 din 2005 plata compensatiei lunare pt chirie inceteaza la data incheierii casatoriei daca sotul/sotia cadrului militar detine locuinta proprietate personala. As dori sa stiu daca, in urma incheierii casatoriei, mai pot beneficia de compensatia pentru chirie sau nu.