detin in comun cu sora mea un teren si o constructie aflata pe acel teren. Doresc sa ma mut acolo dar din pacate sora mea nu vrea ca eu sa ma mut acolo si crede ca trebuie sa ii platesc chirie o suma de bani reprezentand contravaloare unei chirii pe care ar putea s-o incaseze daca ar inchiria acel teren cu constructia aferenta. In acest moment terenul si casa nu sunt inchiriate si nu locuieste nimeni acolo. Partea mea este de jumatate din proprietate. ma poate impiedica sa locuiesc acolo ? am dreptul sa locuiesc acolo ? mi-a spus ca e obligatoriu daca locuiesc acolo sa-i platesc chirie si ca nu am de ales.
Cel mai indicat ar fi sa faceti o iesire din indiviziune,stabilindu-se astfel, cota si lotul care va apartine.Din ce inteleg dvs si sora dvs aveti un teren si o casa in comun(in devalmasie).
Multumesc de raspuns.
Terenul este de 192 mp pe care se afla o casa de 40 mp din chirpici. Credeti ca se poate imparti asa ceva ? Are o deschidere de aprox 10 m.
Chiar daca nu ati facut iesirea din indiviziune(este posibila) , asta nu inseamna ca nu aveti dreptul sa locuiti acolo! Nu trebuie sa ii platiti sorei dvs nici un fel de chirie! Pana nu se face iesirea din indiviziune , fiecare metru , centimetru si milimetru din acea proprietate apartine in cote de 1/2 fiecaruia( dvs si sorei)! Aveti drepturi egale!
Cel mai bine ar fi sa va intelegeti amiabil si sa faceti un cadastru de dezmembrare si un act de partaj voluntar la notariat!
Succes!
Coproprietate
Silvia Aldea
Va rog frumos ajutati-ma cu interpretarea unor termeni: daca [b]2 persoane detin in coproprietate un apartament cu 3 camere [/b](fiecare detinand cote egale de ... (vezi toată discuția)