avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... COMPENSATIA LUNARA PENTRU CHIRIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

COMPENSATIA LUNARA PENTRU CHIRIE

Am intalnit o speta interesanta la locul de munca si nu stiu care ar fi interpretarea corecta a prevederilor urmatorului act normativ: este vorba de HG nr. 1867 din 2005 privind stabilirea cuantumului si conditiilor de acordare a compensatiei lunare pentru chirie cadrelor militare din MApN. Astfel, la art. 14 se arata ca dreptul la compensatia lunara pentru chirie inceteaza "la data incheierii casatoriei, daca sotul/sotia detine locuinta proprietate personala, a carei locatie ii permite indeplinirea atributiilor de serviciu". Speta mea este urmatoarea: cadrul militar in cauza nu detine locuinta proprietate personala (pana la aceasta data a beneficiat de compensatia pt chirie), iar in urma casatoriei, sotul cadrul militar detine 1/2 dintr-un apartament cu 3 camere (restul de 1/2 apartine fratelui acestuia). Se poate considera ca sotul cadrului militar detine locuinta proprietate personala in acest caz, chiar daca actul de proprietate arata clar ca sunt 2 proprietari, fiecare detinand cote parti egale. Conform Legii locuintei nr. 114 din 1996, locuinta este definita ca fiind constructia alcatuita din una sau mai multe camere de locuit, cu dependintele, dotarile si utilitatile necesare, care satisface cerintele de locuit ale unei persoane sau familii, iar in anexa nr. 1 a prezentei legi sunt prevazute niste cerinte minimale referitoare la suprafata apartamentului, iar in cazul nostru aceste cerinte nu sunt indeplinite in totalitate. In concluzie, as dori sa stiu daca respectiva persoana, cadrul militar care initial pana la data incheierii casatoriei beneficia de compensatia pt chirie, acum, in situatia data, mai poate beneficia de compensatia respectiva sau nu. Acea cota parte din apartamentul cu 3 camere detinut de sotul cadrului militar poate fi considerata ca fiind locuinta proprietate personala? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Coproprietate Silvia  Aldea Silvia Aldea Va rog frumos ajutati-ma cu interpretarea unor termeni: daca [b]2 persoane detin in coproprietate un apartament cu 3 camere [/b](fiecare detinand cote egale de ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare plata chirie in mapn nemesckiveronica nemesckiveronica sunt salariat in MAPN, pana cum am beneficiez de plata chiriei, numai ca apartamentul urmeaza a fi vandut unui cumnat,(care este de acord sa-l inchirize in ... (vezi toată discuția)
Va rog o parere avizata-este legal sau nu? ContSters67900 ContSters67900 Eu sunt politist (MAI) iar sotul este militar (MApN). Amandoi suntem mutati in interesul serviciului in alta localitate decat cea de domiciliu. Suntem de loc ... (vezi toată discuția)