Buna ziua. Am o speta si as avea nevoie de o parere. In data de 30.06 am fost implicata intr-un accident rutier. Eu ma deplasam dinspre localitatea X, urmand a efectua un viraj la stanga pe un drum public. Am semnalizat stanga corespunzator, din timp, intrucat aveam masina in spate. Am oprit, asigurat (liber fata-spate) si am inceput sa execut virajul. Moment in care o masina, intrata intre timp in depasire in viteza, mi-a izbit spatele masinii, invartit de 2 ori, aterizat in sant. In urma impactului a rezultat vatamarea mea si daune la ambele masini. Conform politiei, eu am fost vinovata. Ei mentioneaza ca au dovada video si martor. Dar am gasit o camera care surprinde accidentul si se vede cum in spatele meu sunt 2 masini ce opresc (coloana in asteptare?), eu execut virajul si cand aproape sunt trecuta apare masina care m-a lovit, in depasire si cu viteza, si imi izbeste spatele. E corect sa ma scoata doar pe mine vinovata (macar culpa comuna- eu pt. neasigurare, cealalta pt. depasirea unei coloane in asteptare)? Multumesc de pareri.
Si legat de desfacerea contractului cu litera i pe motiv de absente nemotivate. Daca nu primesc scrisoare de convocare la comisia de disciplina, pot ataca decizia, si daca da, unde si care sunt pasii de urmat?
Buna ziua. Doresc sa imi dau demisia fara preaviz, intrucat seful.meu este o persoana foarte razbunatoare. Am inteles ca se poate daca mi-a fost incalcata una din clauzele contractului de munca. De ex. Daca am specificat la norma de lucru 8h/zi, 40h/saptamana, si eu lucrez 13ore, se pune? Sau daca vrea sa faca cu cercetare disciplinara, firma in cat timp trebuie sa trimita acasa invitatie la dezbaterea cu comisia? Sau care e procedura? Multumesc. O zi buna