Buna ziua. Am o speta si as avea nevoie de o parere. In data de 30.06 am fost implicata intr-un accident rutier. Eu ma deplasam dinspre localitatea X, urmand a efectua un viraj la stanga pe un drum public. Am semnalizat stanga corespunzator, din timp, intrucat aveam masina in spate. Am oprit, asigurat (liber fata-spate) si am inceput sa execut virajul. Moment in care o masina, intrata intre timp in depasire in viteza, mi-a izbit spatele masinii, invartit de 2 ori, aterizat in sant. In urma impactului a rezultat vatamarea mea si daune la ambele masini. Conform politiei, eu am fost vinovata. Ei mentioneaza ca au dovada video si martor. Dar am gasit o camera care surprinde accidentul si se vede cum in spatele meu sunt 2 masini ce opresc (coloana in asteptare?), eu execut virajul si cand aproape sunt trecuta apare masina care m-a lovit, in depasire si cu viteza, si imi izbeste spatele. E corect sa ma scoata doar pe mine vinovata (macar culpa comuna- eu pt. neasigurare, cealalta pt. depasirea unei coloane in asteptare)? Multumesc de pareri.
Vinovăția aparține în exclusivitate conducătorului auto care s-a angajat în depășirea coloanei. de autovehicule.
ing. Ioan Ciobanu - expert tehnic judiciar auto
Bună dimineața.
La fel am pățit și eu. Am semnalizat cu 60-70 m înainte de a intra in parcarea unui marcket în spatele meu sa făcut coloană 2-3 mașini iar în momentul intrari în parcara a venit o mașină de nicăieri și ma acroșat. Mașină respectivă oprindu-se la 100 m fără urme de frânare iar drumul avea limită de viteză de 50 km/h.
Polițistul nu era de la rutieră nu a vrut să-mi răspundă la întrebări și ma scos vinovat.
Polițistul a venit la locul accidentului după ce a luat legătura cu părinți vinovatului ( cam 25 de minute) postul de politie fiind la 15 m și în momentul sosiri la locul accidentului avea deja verdictul. Eu eram vinovatul.. Ce wste de făcut?