avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Important! Buna ziua. Am o speta si as avea nevoie de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Important! Buna ziua. Am o speta si as avea nevoie de o parere. In data ...

Buna ziua. Am o speta si as avea nevoie de o parere. In data de 30.06 am fost implicata intr-un accident rutier. Eu ma deplasam dinspre localitatea X, urmand a efectua un viraj la stanga pe un drum public. Am semnalizat stanga corespunzator, din timp, intrucat aveam masina in spate. Am oprit, asigurat (liber fata-spate) si am inceput sa execut virajul. Moment in care o masina, intrata intre timp in depasire in viteza, mi-a izbit spatele masinii, invartit de 2 ori, aterizat in sant. In urma impactului a rezultat vatamarea mea si daune la ambele masini. Conform politiei, eu am fost vinovata. Ei mentioneaza ca au dovada video si martor. Dar am gasit o camera care surprinde accidentul si se vede cum in spatele meu sunt 2 masini ce opresc (coloana in asteptare?), eu execut virajul si cand aproape sunt trecuta apare masina care m-a lovit, in depasire si cu viteza, si imi izbeste spatele. E corect sa ma scoata doar pe mine vinovata (macar culpa comuna- eu pt. neasigurare, cealalta pt. depasirea unei coloane in asteptare)? Multumesc de pareri.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:34, 8 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e corect, dar nu va puteti obtine dreptatea decit in instanta. Angajati-va avocat si incercati sa nu "pierdeti" dovada video.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vinovăția aparține în exclusivitate conducătorului auto care s-a angajat în depășirea coloanei. de autovehicule.
ing. Ioan Ciobanu - expert tehnic judiciar auto
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidente în intersecție nedirijată, provocate de o altă mașină decât a mea. cu toate că șoferul acesteia și-a recunoscut vina mi-a fost reținut permisul, ce pot face? Ariciu 84 Ariciu 84 Eu conduc o mașina pe drum principal ,in spatele mașinii mele un tir .Dupa mine o coloana de mașini.In intersecție nedirijata cu linie discontinua ... (vezi toată discuția)
Viraj la stânga urmat de accident. cine este vinovat? Ioan A. Ioan A. Coloana de 4 autovehicule care se deplaseaza in oras cu aprox. 35 km/ora , pe un drum cu o banda pe sensul de mers, linie discontinua, din sens opus nu circula ... (vezi toată discuția)
Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)