Accidente în intersecție nedirijată, provocate de o altă mașină decât a mea. Cu toate că șoferul acesteia și-a recunoscut vina mi-a fost reținut permisul, ce pot face?
Eu conduc o mașina pe drum principal ,in spatele mașinii mele un tir .Dupa mine o coloana de mașini.In intersecție nedirijata cu linie discontinua semnalizez stânga.Intre timp cineva din coloana intra în depășire.Tirul încetinește,eu când am virat dreapta unul care conducea cu o viteza foarte mare a depășit o coloana de mașini și m-a proiectat într-o altă mașină în afara carosabilului.Autoritatile mi-au reținut permisul pt neasigurarea schimbării direcției de drum.Dar cel implicat când a fost la poliție a recunoscut că el a intrat în depășirea coloanei in localitate dar nu a depășit 100 km.Eu ce pot face?????Aștept sugestii!!!Mulțumesc frumos!!!!!
Retinandu-va permisul de conducere organul de politie v-a intocmit un proces verbal de contraventie. Depuneti o plangere contraventionala in termen de 15 zile de data comunicarii procesului verbal de contraventie la judecatoria la care este arondata sectia de politie de care apartine politistul care v-a retinut permisul de conducere.
Si pe mine m-a izbit initial aceasta neconcordanta, insa presupun ca a fost doar o greseala de redactare, si ca Ariciu 84 de fapt a semnalizat stanga si a virat stanga
Ariciu 84, va recomand sa aruncati un ochi peste codul rutier. Acesta stipuleaza, ca si obligatie, la schimbarea directiei de mers, pe langa semnalizarea intentiei, si asigurarea ca nu sunt alti participanti la trafic care sa fie deja angajati in alte manevre, pe care sa ii incomodati.
Mai pe scurt, nu e suficient ca ati semnalizat, trebuia sa va si asigurati. Ca celalat a intrat in depasirea unei coloane, e irelevant. Intersectia fiind nesemnalizata, presupun ca nu exista nici vreun semn care sa interzica depasirea.
Deci, parerea mea e ca permisul v-a fost retinut in mod legal, si o eventuala contestatie in instanta nu va schimba concluziile din pv. Bineinteles, dumneavoastra sunteti liber sa o faceti, insa sa nu va asteptati la miracole.
beegees
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Art. 152. - (1) Se interzice depasirea vehiculelor:
a) in intersectii cu circulatia nedirijata prin mijloace de semnalizare rutiera ori de catre politisti;
pop_m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
beegees, puteti da o referinta la art. 152?
Pentru ca toate codurile rutiere pe care le gasesc pe net (OUG 195/2002, actualizata 2018) se terminal pe la art. 137.