Accidente în intersecție nedirijată, provocate de o altă mașină decât a mea. Cu toate că șoferul acesteia și-a recunoscut vina mi-a fost reținut permisul, ce pot face?
Eu conduc o mașina pe drum principal ,in spatele mașinii mele un tir .Dupa mine o coloana de mașini.In intersecție nedirijata cu linie discontinua semnalizez stânga.Intre timp cineva din coloana intra în depășire.Tirul încetinește,eu când am virat dreapta unul care conducea cu o viteza foarte mare a depășit o coloana de mașini și m-a proiectat într-o altă mașină în afara carosabilului.Autoritatile mi-au reținut permisul pt neasigurarea schimbării direcției de drum.Dar cel implicat când a fost la poliție a recunoscut că el a intrat în depășirea coloanei in localitate dar nu a depășit 100 km.Eu ce pot face?????Aștept sugestii!!!Mulțumesc frumos!!!!!
Hm, faceți o contestație privind pv-ul.
Acum, polițiști au considerat că i-ați tăiat fata celui ce se angajase în depășire.
De aceea v-au scos vinovat
Pentru că este greu de crezut că era la o distanta considerabila, si avea o viteza pe măsură că să ajungă sa intre în dvs.
Cel mai plauzibil este că, avea viteza, și i-ați tăiat fața și așa a intrat în dvs.
Pe scurt, sunteți vinovat că nu v-ați asigurat.
Cam așa sună, din ce povestiți.
Eu nu am fost acolo sa vad ce s-a intamplat. Explic doar logica poliției.
De acord, si culpa celui care s-a angajat in depasire se stabileste functie de marcajul din intersectie, intrucat acea linie discontinua nu e detaliata (poate fi linie intrerupta care sa permita depasirea, sau poate sa fie linie intrerupta care sa permita viraj la stanga, combinata cu o linie continua care sa interzica depasirea, etc)
Insa culpa lui Ariciu 84, legata de neindeplinirea obligatiei de a se asigura la schimbarea directiei de mers, ramane. In asemenea situatii practica celor de la rutiera e sa retina (si) culpa celui care a efectuat virajul la stanga fara sa se asigure. In cel mai fericit caz, rezolutia va fi de culpa comuna (parerea mea).