avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Activitate Angelyne

Activitate Angelyne

Răspuns la discuția Reziliere contract de inchiriere
Acel contract a fost inregistrat si declarat, pt ca am mutatia pe Iasi. S-a facut ce e drept un invetar, dar proprietarea a facut doar cu bunurile si nu a starii acestora.Iar in contract este semnalat ca "se permite accesul proprietariul in incinta pt a verifica [...] intr`o perioada stabilita de comun acord" , lucru care nu s-a intamplat. Am sa incerc sa vorbesc cu un spcialist, problema e ca nu mai pot sa stau aici nu mai suport. Vreau sa termin cat mai rapid aceasta "colaborare" si sa-mi recuperez intacta garantia. Va multumesc inca odata.
Buna ziua, Am inchiriat anul trecut in luna septembrie un apartament cu 3 camere. In acest aparatemnt stam 3 fete. Contractul nostru este pe un an de zile, este inregistrat la Ministerul de Finante si pentru a inheia contractul sunt prevazute urmatoarele conditii : fie ajungerea la termen a contractului, fie la cererea locatorului. Am platit si o garantie de 2800lei, care va fi restituita la finalul perioadei cntractuale, dar ma tem ca acest lucru nu se va intampla. Pe parcursul acestei "colaborari" daca opot numi asa, am avut mai multe divergente cu locatorii: veneau tot timpul in vizite neanuntate, pretindeau ca este dezordine, vedeau pete de murdarie inexistente si recent am obersvat ca ca pretinde ca o parte dinmobila ar fi zgaraiata de noi(tin sa precizez ca mobila este destul de veche si au mai stat si alti chiriasi aici care au distrus acest apartament implicit si mobila). Din cauza acestora, noi vrem sa ne mutam, cat mai curand si nici noi nu mai vrem sa locuim impreuna. Ce am putea face sa plecammai repede din acest apartament, conditiile expuse la inceput nu au fost cele inaltinte pe parcurs si relatiile dintre mine si fete s-au deteriorat din cauza divergentelor cu proprietarii. Nu mai putem sa stam impreuna si nici sa mai continuam colaborarea cu acesti oameni. Ce motiv as putea sa invoc pt a incheia acest contract inainte de termen, dar sa imi pot primii si garantia inapoi. Pur si simplu nu mai suport sa stau in acest apartament e mereu galagie, parchetul scartaie ingrozitor! Apreciez orice raspuns care m-ar putea ajuta sa termin cu acest cosmar.
Cunosc foarte bine acele persoane, tocmai de aceea nu am tragere de inima sa fac asta, sunt multi bani in joc, si nu te poti baza nici pe fratele tau. Multumesc pentru sfaturi, vroiam doar sa vad cum s-ar putea rezolva situatia daca as accepta. Ma gandeam sa fac ma duc la notar si sa scriu ca eu dau bani in imprumut acelor persoane si sa`mi restituie suma plus dobanda intr`o anumita perioada, dar nu vreau sa ma leg la cap pentru ca nu ma doare atat de tare. Stiu foarte multe cazuri care au facut asta, dar avea nevoie de bani, cel care a facut imprumutul, dar nu avea carte de munca si i s-a realizat una retroactiv si a dat un "comision" pentru asta. Eram curioasa sa vad cum as putea sa ma protejez, dar se parte ca cea mai buna metoda este sa nu fac nimic. Multumesc inca odata.
Buna ziua.
Mi s-a propus din partea unor colaboratori mai vechi, sa mi se faca carte de munca retroactiva pe ultimile 3 luni, cu un salariu destul de mare, pentru a face un credit la banca pe numele meu, eu sa primesc parte din bani iar cei care imi fac cartea de munca sa primeasca restul si sa se ocupe de plata imprumutului, a dobanzilor si de a restitui suma respectiva spre sfarsitul verii. Ce as putea sa fac ca sa nu am probleme daca accept aceasta "afacere"? Acele persoane nu mai pot face niciun imprumut din banca avand deja alte credite. Ar trebui sa fac un act sub semnatura privata intre ei si mine in care sa se noteze ca ei isi iau angajamentul sa plateasca si sa restiuie suma? As aprecia orice fel de raspuns, care m-ar putea ajuta. Eu am nevoie de bani, din cauza ca am o datorie la orange pe care intentionez sa o platesc pt a avea din nou nr meu de abonament si pentru a rezolva problema cu firma recuperatore de credite, Credit Express, firma la care Orange Romania a apelat pentru a recupera datoria mea.
Multumesc pentru cele scrise, pe mine ma doare mai tare faptul, ca daca as avea ocazia sa plec mai devreme de cele 6 luni prevazute in contract, ce se pot face? Nu pot sa zic ca e un salariu mare, dar e daca gasesc pe domeniul meu sau ceva mai bine platit si vreau sa plec, mai devreme de 6 luni, ce pot sa fac?
Buna ziua. Recent,din luna mai 2008, m-am angajat la o firma multinationala, la un call center. Pe langa semnarea contractului individual de munca, am semnat si fisa postului, un act aditional la contractul de munca si un contract de formare profesionala. Problema apare in cuprinsul textului acestui ultim contract- contract de formare profesionala, in care scrie ca valoarea cursurilor este de 750 euro, si o indemnizatie de 200 ron/brut/luna. La interviu mi s-a comunicat ca aceste cursuri sunt gratuite, ca apoi, dupa finalizarea lor si la semnarea contractelor mai sus mentionate, am citit(nici macar nu mi s-a explicat/comunicat) despre costul acestor cursuri, costuri pe care eu ar trebui sa le platesc, daca nu fregventez/acumulez abstete/nu finalizez cursul SAU IN CAZUL IN CARE "AS AVEA INITIATIVA INCETARII CONTRACTULUI DE MUNCA INAINTE DE EXPORAREA CELOR 6 LUNI STIPULATE IN ACTUL ADITIONAL". In actul aditional la art. 3.4.3. precizeaza ca "salariatul care urmeaza cursurile de formare preofesionala nu poate avea initiativa incetarii contractului individual de munca o perioada de cel putin 6 luni, de la data finalizarii pregatirii" si urmatorul articol preziceaza ca "nerespectarea perioadei de 6 luniu determina obligaria salariatului la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatire sa profesionale si tipulate in contractul de formare profesionala, (costul indemnizatiei, a cursurilor)". Daca intentionez sa plec, pt ca m-am angajat aici pt ca aveam nevoie de o slujba, si de o carte de munca, dar in cazul in care am posibilitate a gasesc un loc de munca pe domeniul studiilor mele (trec in anul 3 la facultaea de drept, si inca nu am facut dreptul muncii de aceea intreb ), trebuie sa restitui aceasta suma? Suma care nu mi-a fost mentionata decat la semnarea contractelor, si care , chiar daca as fi refuzat eram la finalizarea cursurilor. pot sa invoc un viciu de consintamant? au fost 2 cursuri unul de limba italiana, pt care nu am primit nici o diploma, pe motiv (citez din spusele celor de la resurse umane) "ca nu e un centru lingvistic aici" si un curs de telemarketing, in urma caruia am o diploma, fara stampila, doar cu semnatura trainer`ului si a directorului adjunct, dar precizez fara stampila si fara data fiind scrisa in limba italiana "nel mese di giugno 2008.." (in luna iunie 2008) . Interesant e faptul ca actele sunt semnate cu data de 19 mai, data in care am inceput cursurile iar stampila de la itm e de pe data de 26 mai, cand eu am semnat aceaste acte dupa data de 26 mai. Ce pot sa fac in aceasta situatie, si in aceasta situatie mai sunt si alti colegi? (din ce an vb cu cei care lucreaza acolo mai demult, cei care au plecat si desi au facut cursurile nu au platit nimic), dar niciodata nu se stie. As aprecia orice fel de raspuns, stiu ca ar trebui sa`mi fie rusine ca am semnat asa ceva, desi sunt stundeta la drept, dar nu aveam cum altfel, aveam nevoie de o slujba.