avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut de la banca pentru altcineva
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut de la banca pentru altcineva

Buna ziua.
Mi s-a propus din partea unor colaboratori mai vechi, sa mi se faca carte de munca retroactiva pe ultimile 3 luni, cu un salariu destul de mare, pentru a face un credit la banca pe numele meu, eu sa primesc parte din bani iar cei care imi fac cartea de munca sa primeasca restul si sa se ocupe de plata imprumutului, a dobanzilor si de a restitui suma respectiva spre sfarsitul verii. Ce as putea sa fac ca sa nu am probleme daca accept aceasta "afacere"? Acele persoane nu mai pot face niciun imprumut din banca avand deja alte credite. Ar trebui sa fac un act sub semnatura privata intre ei si mine in care sa se noteze ca ei isi iau angajamentul sa plateasca si sa restiuie suma? As aprecia orice fel de raspuns, care m-ar putea ajuta. Eu am nevoie de bani, din cauza ca am o datorie la orange pe care intentionez sa o platesc pt a avea din nou nr meu de abonament si pentru a rezolva problema cu firma recuperatore de credite, Credit Express, firma la care Orange Romania a apelat pentru a recupera datoria mea.
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:35, 29 Martie 2009
Da, puteti face un contrainscris, dar va informez ca va aflati la limita legalitatii iar pana va veti recupera banii de la cei care ar trebui sa-i plateasca, Banca va va executa pe dvs. pentru neplata ratelor si accesoriilor.Daca aveti un contrainscris, dar si acela facut in anumite conditii ( va recomand avocat), veti putea declansa o actiune in justitie in declararea simulatiei. Este o actiune grea si greu de dovedit iar daca va trece veti avea doar un drept de creanta, pe care Dzeu stie daca il veti putea valorifica.
E riscant si nerecomandabil.

succes.
av. Ileana Schwarz
Dvs. stiti cat de solvabili sunt cei care va solicita sa luati un imprumut pentru a le imprumuta mai departe o suma din credit.:)
Totul depinde de acest lucru.
Daca dansii sunt persoane solvabile, detin bunuri urmaribile - neipotecate/negajate la banca, faceti cu ei un act notarial de imprumut pentru suma pe care le-o dati, altfel sunteti total descoperita.

Daca e vorba doar de niste patroni de carton, faceti stanga imprejur, fraieriti au fost multi angajati sa ia credit pentru patronii lor, si ghiciti de la cine recupereaza banca/firma de recuperari creditul?
:stunned:

In ce priveste relatia dvs. cu banca, sunteti direct si personal obligata la restituirea imprumutului, ce faceti dvs. mai departe cu banii nu intereseaza banca. Faptul ca o persoana majora si vaccinata:) ia un credit pentru a da banii respectivi altcuiva, nu o absolva de obligatia de restituire a sumei imprumutate catre banca.

Deschideti bine ochii, altfel veti deschide punga!

NU FACE ASTA !!!!!! Eu m-am pacalit ( adica am luat teapa) rau de tot. Platesc de 2 ani cate 90 Euro pe luna. Chiar si daca ai un act la NOTAR , pana dai in judecata, ( alti bani si nervi) pana se judeca, si daca nu are propietati sau bunuri, ce-i iei sa-ti recuperezi toate cheltuielile? Daca totusi nu ai scapare, cere ca cineva din familia respectiva sa fie girant la creditul tau. Asa , recuperatorii fac presiuni mai intai la giranti, ca sa preseze titularul sa plateasca. , si poate sa-i puna poprire pe salariu. Dar cel mai bine, nu face creditul !!!!!
Cunosc foarte bine acele persoane, tocmai de aceea nu am tragere de inima sa fac asta, sunt multi bani in joc, si nu te poti baza nici pe fratele tau. Multumesc pentru sfaturi, vroiam doar sa vad cum s-ar putea rezolva situatia daca as accepta. Ma gandeam sa fac ma duc la notar si sa scriu ca eu dau bani in imprumut acelor persoane si sa`mi restituie suma plus dobanda intr`o anumita perioada, dar nu vreau sa ma leg la cap pentru ca nu ma doare atat de tare. Stiu foarte multe cazuri care au facut asta, dar avea nevoie de bani, cel care a facut imprumutul, dar nu avea carte de munca si i s-a realizat una retroactiv si a dat un "comision" pentru asta. Eram curioasa sa vad cum as putea sa ma protejez, dar se parte ca cea mai buna metoda este sa nu fac nimic. Multumesc inca odata.
Draga mea, daca ai timp cauta subiectul" Carte de munca inchisa cu concediu fara plata pe toata dura angajarii", acolo o sa vezi toata povestea mea. Poate daca o citesti o sa vezi unde poate duce "facerea de bine"
Nu te baga !!
:slap:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca monafuflorina monafuflorina prietenul meu a facut un imprumut la banca acum 4 ani pe numele lui dar imprumutul fiind pentru sefa lui de atunci.sefa lui a luat banii el nu a luat nimic dar ... (vezi toată discuția)
Credite banci cineva86 cineva86 Daca am un credit la banca pe 5 ani pe care l-am platit fara intarzieri timp de un an apoi nu am mai platit ce poate banca sa imi faca? Mentionez ca nu am nici ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , eu și fostul meu soț am facut un împrumut în ... 19ana 19ana Bună ziua , eu și fostul meu soț am facut un împrumut în banca și eu sunt giranta, dar ne am despărțit înainte ca el sa ia bani din banca și acum am ... (vezi toată discuția)