avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua , eu și fostul meu soț am facut un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua , eu și fostul meu soț am facut un împrumut în ...

Bună ziua , eu și fostul meu soț am facut un împrumut în banca și eu sunt giranta, dar ne am despărțit înainte ca el sa ia bani din banca și acum am primit citație de la banca ca sunt data în judecata ca el nu am mai plătit ce pot face în cazul asta ca eu nu am luat nici un ban din banca
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:24, 2 Martie 2022
Veți fi executată silit pentru că ați semnat că garantați acel împrumut. Nu puteți evita executarea silită.
Nu pot pune un avocat macar sa fac un partaj sa plătim amândoi

Dapix a scris:

Veți fi executată silit pentru că ați semnat că garantați acel împrumut. Nu puteți evita executarea silită.

Banii pe care îi plătiți în locul lui îi puteți recupera de la el pe cale judecătorească.
Problema este să aveți din ce recupera banii, adică sa aibă bunuri, să fie solvabil,

Are salariu/pensie`? Are imobile si alte bunuri mobile care pot fi executate silit`?

Și să nu lasați să treacă 3 ani, că intervine prescripția și pierdeți tot.

De mult timp plătiți în locul lui`?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2022
Dapix, utilizator
Nu plătesc încă, dar am primit citație și vreau sa merg în judecata cu el și banca
Cu banca vă judecați degeaba. Pierdeți procesul cu banca pentru că e acoperită de contractul semnat de dvs.
Judecata la instanâ se face pe probe și contracte semnate.

Banca e creditorul, nu are nici o culpă că nu vă mai înțelegeți cu soțul, și-a asigurat girant prin contract, deci e pusă oarecum la adăpost. Iar dvs sunteți obligată să plătiți creditul ca garant.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2022
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanțe prin executor judecătoresc de la girant. florea_ctin florea_ctin Bună ziua. Va adresez o întrebare legat de situația în care se află un coleg de muncă. Undeva prin anul 2004 un fost coleg S.O. a făcut un împrumut ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat, semnatura coplatitor falsificata r111 r111 In anul 2004 am facut un credit pentru a-mi imbunatati locuinta.Am dus o copie a cartii de identitate a sotului meu, el nesemnand acel contract.E posibil sa fi ... (vezi toată discuția)