avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Activitate Atreya

Activitate Atreya

In regula. Multumesc mult inca o data.
Si dupa ce fac eu ca si mostenitor succesiunea se poate lua in considerare testamentul? Ulterior poate primi partea nu?
Presupunand ca el lasa o parte din cota ce este doar a lui. Fara sa luam in considerare partea mostenita de la mama mea, fosta sotie decedata...sper ca am exprimat clar. :)
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca daca nu facem succesiunea cat el este in viata nu poate beneficia de cota parte persoana din testament? Dar daca succesiunea s ar face dupa decesul lui, poate atunci sa beneficieze? Toate acestea ma intereseaza doar in cazul decesului lui.
Mai ales ma interseaza daca aceasta persoana in caz de nevoie se va sustrage la nevoie asteptand doar partea ce i se cuvine.

Are totul vreo legatura cu scoaterea din indiviziune?
Buna ziua, acum 4 ani a decedat mama dar nu am facut succesiunea impreuna cu tatal meu. Tatal meu se afla acum intr o alta relatie. Intrebarea mea este daca el ar putea face testament sa lase acelei persoane o parte din partea lui. In ideea ca se gandeste ca poate ea il va ingriji mai tarziu...ar putea face asta fara acordul meu ca si unic mostenitor? Multumesc
Răspuns la discuția Succesiune unic mostenitor
Am inteles. Multumesc pt rasluns, banuiam...
Buna ziua, revin cu o intrebare legata de o alta situatie. Deasemenea in legatura cu mostenire. In mesajele anterioare am discutat de drepturile mele dupa decesul mamei. Cu tatal meu relatia nu este una buna caci el nu doreste sa pot beneficia dupa mama de vreun ban cat traieste. El refacandu si viata in acest moment si vrand banii dupa apartament, eventual sa vanda sa ia in alta parte altceva. El mai are dreptul la o jumatate dupa parintii lui(bunicii mei) de la un apt din zona centrala, evaluate 2 camere la aprox 60k eur. In acest moment eu locuiesc in acest apartament neavand alta locuinta sau posibilitatea de a cumpara un apt. Locuiesc cu cei 2 copii. Intrbarea mea este daca am vreun drept legal in aceasta situatie dupa bunici?sau totul este doar la mostenitor direct grad 1?multumesc mult
Ok. Deci actul de donatie nu poate fi atacat
Ok, multumesc mult.
O ultima intrebare, ce act poate face el inainte de casatorie? Vz-cump sau donatie ca in caz de deces sa ramana mie?
Am inteles. Si acest lucru este valabil si in caz de divort? Va trebui facut partaj, in caz ca se va intampla?
Asta intreb pentru tata, caci el nu stie...
Am inteles, deci nu dupa 5 ani de la casatorie ci imediat are drepturi. In caz de divort, intre ei, si atunci are acelasi drept nu?
Indiferent daca va locui acolo doamna, cu adresa in buletin la adresa sau nu?
Oricum, banuiesc ca acelasi drept va avea si tatal meu la bunurile ei nu? Si ea are un apartament si un fiu.
O alta intrebare, eu pot gira cu partea mea la banca? Ce pot face cu partile ramase dupa mama?
Multumesc mult
Multumesc mult, deci are drept chiar daca este bun dobandit inainte de casatorie?
Plus, nu poate atent la partea mea dupa mama si dupa tata nu?
El nu poate s i lase tot fara acordul meu nu i asa?