avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate IonelDn

Activitate IonelDn

Răspuns la discuția Plata dividentelor neridicate
Va multumesc pentru informatii! Am sa discut si la intreprindere. Pentru anul 2017, suma pe dividende se ridica din iulie sau august?

george-neagu a scris:

Da e foarte corect. Ceea ce nu ati ridicat mai vechi de trei ani se prescrie si raman firmei. Nu asreptati acasa si cereti informatii anual despre cum puteti intra in posesia drepturilor cuvenite de pe acele actiuni pentru ca ei nu sunt obligati sa anunte in parte fiecare actionar. Sau urmariti pe pagina bvb.o daca firma este listata la Bursa de valori Bucuresti
Art. 2516 si 2517 din Codul civil, adoptat prin legea 287/2009

Răspuns la discuția Plata dividentelor neridicate
Va multumesc pentru informatii! Am sa discut si la intreprindere. Pentru anul 2017, suma pe dividende se ridica din iulie sau august?

george-neagu a scris:

Da e foarte corect. Ceea ce nu ati ridicat mai vechi de trei ani se prescrie si raman firmei. Nu asreptati acasa si cereti informatii anual despre cum puteti intra in posesia drepturilor cuvenite de pe acele actiuni pentru ca ei nu sunt obligati sa anunte in parte fiecare actionar. Sau urmariti pe pagina bvb.o daca firma este listata la Bursa de valori Bucuresti
Art. 2516 si 2517 din Codul civil, adoptat prin legea 287/2009

Buna ziua! Sunt trecut ca mostenitor pentru niste dividente ale unei intreprinderi unde a lucrat tatal meu. Acestea au fost primite in anul 2000, dar nu s-a ridicat nici o suma de bani. Am fost informat ca pot ridica doar pe ultimii 3 ani.

Ce se intampla cu banii din urma? De ce nu ii pot primi? Nu am fost anuntat cu privire la ridicarea lor in trecut.

Exista o lege in care se mentioneaza faptul ca dividentelre neridicate din trecut se intorc la intreprindere si sa este reinvestita?

Daca da, va rog sa ma ajutati cu acel articol din lege.

Multumesc!
Multumesc!

Dupa cat timp patronul poate face angajari in cazul desfiintarii posturilor si a reorganizarii societatii?

Astazi am gasit un articol pe site-ul firmei in care erau prezentate informatii despre proiectele demarate in trecut, si in ultimele randuri cititorii erau informati sa acceseze pagina "Cariere" pentru oportunitati de angajare. Momentan nu e trecut nimic.

Pot prezenta si aceasta dovada in instanta prin link-uri si capturi de ecran facute(screenshoturi)?

In preaviz era scris ca subscrisa nu dispune de alte posturi disponibile nivelului meu profesional,
Ofertele de angajare pe care dansul urmeaza sa le afiseze vor fi la fel, cu acelasi nivel profesional si profil de studii superioare.

Chiar nu exista o lege sau institutie - ITM-ul de ex, care sa sesizeze aceste aspecte? Schimbam organigrama societatii, inversam/amestecam sarcinile postului si ii adaugam o denumire in engleza si suntem perfect legali?

Cornel Vasile a scris:

Model
[ link extern ] /

Multumesc pentru opinia dvs. Nu neg anumite aspecte expuse de dvs, doar cã unii au o soartă mai durã si când intampinã anumite probleme pe nedrept, vor sã facã dreptate, sã lupte. Nici faptul cã sunt cap de familie nu a contat pentru el. Am sã mã gândesc la ce trebuie fãcut, o luptã trebuie dusã.
Sunt constient ca in cazul in care voi castiga si voi decide si intoarcerea la vechiul post, imi vor fi purtate Sambetele. Nu inteleg de ce patronul nu aduce in scris dovezi atunci cand se fac concedieri care nu tin de persoana salariatului (problemele economice au fost invocate, doar verbal). De ce nu se prezinta pe langa astfel de decizii si dovezi clare, care au adus la aceasta situatie?

La fel de usor as putea proceda si eu, ca patron, sa dau afara pe cineva din motive personale, apeland la legea care-mi permite sa invoc motive economice, tehnologice, reorganizare si astfel sa scap de anumite persoane.

Aceste decizii sunt analizate si de catre o institutie a statului, inainte de a fi prezentate? sau e o procedura interna care se face, in cele mai multe cazuri din motive personale si nu profesionale.

Sponsorizarile si evenimentele organizate nu sunt facute din banii dansului, ci din banii firmei, munca noastra. Sunt alti angajati cu salarii mai mari, nu neaparat si mai buni in productivitate, se putea decide disponibilizarea persoanelor cu salariile mari.

.......

Editat moderator : Nu mai citati in intregime raspunsurile primite.
Buna ziua!

Revin cu cateva intrebari:

1. Exista un formular general pentru depunerea contestatiei? Daca da, de unde pot descarca acest formular?

2. Din formularele gasite pe internet, am vazut o rubrica in care se adauga in scris, motivele angajatului in care acesta contesta decizia de concediere. In aceasta rubrica pot adauga si motivele personale ale patronului ca fiind cele care au dus la aceasta concediere, pe langa dovezile online?
Trebuie trecute toate motivele in aceasta rubrica, sau se poate adauga/prezenta in instanta si alte aspecte?

3. In cazul in care instanta hotaraste concedierea ca fiind abuziva, se poate cere doar plata salariilor din urma, fara intoarcerea la postul avut anterior? In caz afirmativ, acest motiv trebuie trecut in formularul de contestatie?
Multumesc inca o data pentru raspunsurile dvs.

Doar cateva intrebari mai am:

1. Data de la care incepe termenul de 45 zile calendaristice este inceputul preavizului sau data de la care a incetat c.i.m(primirea deciziei de concediere)?

Spre ex, daca preavizul a fost pe 10 iunie si s-a incheiat pe 1 iulie, termenul de 45 de zile calendaristice pentru a depunde constestatie incepe cu 1 iulie?

2. Patronul este obligat sa se prezinte in instanta sau isi poate trimite avocatul si/sau trimite in scris motivele/dovezile cerute?

Cornel Vasile a scris:

In instanta, puteti cere ca angajatorul sa faca dovada acelor cheltuieli.

Depinde de judecata celor din complet, daca iau sau nu in considerare ca pe postul avut de dvs., a fost pusa o persoana cu un salariu mai mic ... opinia mea este ca, nu ar trebui luat in considerare acest argument.

Multumesc pentru informatii!

Socul s-a produs de la primirea preavizului. Decizia patronului este una personala si nu profesionala, apelandu-se la varianta cu reorganizarea societatii si a problemelor financiare.

Dovezile disponibile in mediul online cu diferitele sponsorizari facute de firma(una recenta de luna trecuta), chiar si un eveniment organizat de firma, trebuie xeroxate si prezentate pe hartie?

a) Se poate cere in instanta dovedirea acestor cheltuieli/sponsorizari?

b) Motivarea patronului a faptului ca pe postul avut de mine, a fost pusa o persoana cu un salariu mai mic(dupa aceasta reorganizare a societatii), ii poate aduce castig de cauza?
Art 65-67 din Legea nr. 53/2003(codul muncii)