avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plata dividentelor neridicate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plata dividentelor neridicate

Buna ziua! Sunt trecut ca mostenitor pentru niste dividente ale unei intreprinderi unde a lucrat tatal meu. Acestea au fost primite in anul 2000, dar nu s-a ridicat nici o suma de bani. Am fost informat ca pot ridica doar pe ultimii 3 ani.

Ce se intampla cu banii din urma? De ce nu ii pot primi? Nu am fost anuntat cu privire la ridicarea lor in trecut.

Exista o lege in care se mentioneaza faptul ca dividentelre neridicate din trecut se intorc la intreprindere si sa este reinvestita?

Daca da, va rog sa ma ajutati cu acel articol din lege.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IonelDn , utilizator 13:10, 16 Iulie 2018
Da e foarte corect. Ceea ce nu ati ridicat mai vechi de trei ani se prescrie si raman firmei. Nu asreptati acasa si cereti informatii anual despre cum puteti intra in posesia drepturilor cuvenite de pe acele actiuni pentru ca ei nu sunt obligati sa anunte in parte fiecare actionar. Sau urmariti pe pagina bvb.o daca firma este listata la Bursa de valori Bucuresti
Art. 2516 si 2517 din Codul civil, adoptat prin legea 287/2009
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Va multumesc pentru informatii! Am sa discut si la intreprindere. Pentru anul 2017, suma pe dividende se ridica din iulie sau august?

george-neagu a scris:

Da e foarte corect. Ceea ce nu ati ridicat mai vechi de trei ani se prescrie si raman firmei. Nu asreptati acasa si cereti informatii anual despre cum puteti intra in posesia drepturilor cuvenite de pe acele actiuni pentru ca ei nu sunt obligati sa anunte in parte fiecare actionar. Sau urmariti pe pagina bvb.o daca firma este listata la Bursa de valori Bucuresti

Va multumesc pentru informatii! Am sa discut si la intreprindere. Pentru anul 2017, suma pe dividende se ridica din iulie sau august?

george-neagu a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate de actionar la sif respectiv la o firma la care in prezent statul este actionar majoritar POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Detin astfel de certificate, emise in noiembrie, respectiv decembrie 1996, mostenite de la parinti (sunt nominalizate in succesiune). Prin anii \'90 parintii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin actiuni la terapia sa, dar nu le-am ridicat ... Sandor Both Sandor Both Buna ziua, detin actiuni la Terapia SA, dar nu le-am ridicat dividendele din anul 2006, cand aceasta societate s-a retras de la bursa de valori. Cu cateva zile ... (vezi toată discuția)
Dividentele neridicate de actionari din 2020 toader eugenia toader eugenia buna ziua Dividentele neridicate de actionari din 2020 si care se regasesc in evidentele contabile se pot prescrie in 2023, cu aprobare actionarilor din ... (vezi toată discuția)