Buna Irina,
Multumesc frumos de raspuns. Din pacate locuim departe de bunici de aceea nu se poate face contractul de intretinere. Avand in vedere ca aceasta e cea mai sigura varianta, nu se poate face doar pe acte? Poate pare o intrebare prosteasca, dar daca bunicii nu au nici o pretentie, atunci nu cred ca ar trebui sa fie un impediment
Multumesc Laur.
Stiam ca singura varianta incontestabila este contractul de vanzare-cumparare. Doar ca nu dorim sa facem asta. Si bunicul doreste sa lase doar cu contract de donatie. Si aici am tot incercat sa gasesc o varianta de contract de donatie "mai sigura" daca pot sa o numesc asa.
Irina.pricop, va multumesc frumos pt raspuns.
Din pacate nu putem face contract de intretinere viajera, deoarece locuim departe de bunici. Iar contract de vanzare-cumparare, iarasi nu putem face, deorece nu achitam nimic. A ramas singura varianta cu Donatia. Ma gandeam ca se poate stipula ceva in contractul de donatie, astfel incat, chiar daca este atacata decizia, sa nu aiba castig de cauza. Multumesc frumos
Va multumesc pt raspunsul frumos.
Bunicul a zis ca doreste sa lase toata averea nepotilor, nicidecum copiilor (care ar fi mostenitori de drept)
Nu exista vreo varianta de contract cu donatie prin care sa nu poata ataca donatia? Ori daca este atacata, sa nu aiba castig de cauza?
Bunicul imi lasa ca mostenire o locuinta. Si se face prin contract de donatie, sa o putem intabula pe noi acuma (cat este inca in viata). Si doream sa stiu daca poate fi atacata in instanta donatia de catre ceilalti membrii ai familiei. Va multumesc frumos pt raspuns
Buna ziua,
O locuinta intabulata primita ca donatie cu contract de mostenire, poate fi atacata in instanta? Daca da, cat timp de la data intabularii poate fi atacata decizia?
Exista vreun tip de contract prin donatie care sa fie sigur? Va multumesc!
Bună,
Am inteles ca este ușor să înființezi un SRL, dar mai greu cand il desfiintezi.
Cum se poate desființa SRL mai ușor, dacă ai achitat toate taxele către stat. Sunt ceva taxe suplimentare?
Va mulțumesc
Buna ziua,
Intenționez să deschid un mic SRL, pt a vinde cărți/birotică. Aceasta activitate doresc sa fie extra-job
1. Am voie să folosesc ca si spatiu de depozitare o cameră de apartament? Sau trebuie un spațiu special dedicat?
2. Sediul social poate fi același cu spațiul de desfacere a activității?
3. Care sunt cheltuielile lunare? (Doresc SRL fără angajat deoarece am un job).