avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate daniela2007

Activitate daniela2007

Răspuns la discuția Executare silita imobil de fisc
Cu ce ma poate ajuta aceasta partajare?
Multumesc pentru raspunsuri.
Citeam ca prin lege exista un spatiu minim de locuit pe care nu il vinde fiscul.care este acesta?
Buna ziua. Sotul meu a avut o societate care a dat faliment. Datoria de 70000 lei pe care o avea la finante a fost trecuta pe persoana fizica, sotul meu avand conturile blocate de finante. Zilele trecute am primit o hartie prin care fiscul il cheama pe sotul meu cu actele casei si a terenului ,pentru continuarea executarii silite.
Mentionez ca avem 2 copii minori,casa a fost cumparata in timpul casniciei si este girata la o banca pentru un credit ipotecar pe 25 de ani. La ce ma pot astepta sa se intample?Voi ajunge cu copiii in strada?
Va multumesc pentru orice sfat.
Multumesc pentru raspunsuri. In ce termen este legal sa imi dea banii? Banuiesc ca actiunea in instanta se poate declansa dupa un anumit timp de asteptare.
Buna ziua. Ma aflu in perioada de 15 zile de preaviz de la firma la care lucrez .Din cauza situatiei economice postul meu se desfiinteaza. In lunile noiembrie si decembrie am fost in concediu medical ,iar patronul a refuzat sa imi plateasca concediul pana nu primeste banii de la casa de sanatate ( asta se va intampla cine stie cand, casa de sanatate din orasul meu e cu plata la concedii in luna august).Intrebarea mea este: din 25 ianuarie cand mi se inchide cartea de munca, ce garantie mai am ca voi mai primi banii? Il obliga vreo lege pe patron ca atunci cand ma trimite in somaj sa imi plateasca si toti banii pe care ii mai am de luat?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Iti multumesc Tana pentru raspuns.Sa inteleg ca nu e nici o sansa sa scapam fara sa platim din urma?
Sotul meu si-a deschis o afacere in 2001 si i-a spus cineva ca trebuie neaparat sa isi faca contract de asigurat ca sa aiba voie sa angajeze personal. Afacerea a mers prost si sotul meu ar vrea sa se angajeze.Din cauza ca nu a platit ce trebuia platit,nu isi poate recupera cartea de munca pana nu achita suma de 10000 lei. Sotul meu nu vrea sa i se treaca vechime pentru perioada aceasta,dar nici asa nu a putut recupera cartea de munca.Va rog sa ne ajutati cu un sfat - chiar nu mai are voie sa se angajeze niciodata daca nu are bani sa plateasca din urma? Ca la datoriile pe care le avem,nici o sansa sa avem de unde plati restantele la cartea de munca :(