avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lichidare drepturi salariale la plecarea in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lichidare drepturi salariale la plecarea in somaj

Buna ziua. Ma aflu in perioada de 15 zile de preaviz de la firma la care lucrez .Din cauza situatiei economice postul meu se desfiinteaza. In lunile noiembrie si decembrie am fost in concediu medical ,iar patronul a refuzat sa imi plateasca concediul pana nu primeste banii de la casa de sanatate ( asta se va intampla cine stie cand, casa de sanatate din orasul meu e cu plata la concedii in luna august).Intrebarea mea este: din 25 ianuarie cand mi se inchide cartea de munca, ce garantie mai am ca voi mai primi banii? Il obliga vreo lege pe patron ca atunci cand ma trimite in somaj sa imi plateasca si toti banii pe care ii mai am de luat?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: daniela2007 , utilizator 15:25, 11 Ianuarie 2010
daca nu va primiti drepturile salariale va puteti adresa instantei de judecata in vederea recuperarii.actiunea este scutita de taxa de timbru.
In plus aveti mare grija ce semnati cand va ridicati carnetul de munca, sa nu va dea vreo foaie pe care sa fie trecute sumele respective ( am auzit ca se mai practica!). Iar aceste sume o sa le aveti si in fisa fiscala pentru anul 2009, asa ca sa o solicitati.
Succes!
Multumesc pentru raspunsuri. In ce termen este legal sa imi dea banii? Banuiesc ca actiunea in instanta se poate declansa dupa un anumit timp de asteptare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost data afara fara explicatii logice dupa medical... cristian_ro cristian_ro Am lucrat ca ospatar in poate singurul restaurant medieval din Bucuresti,nu stiu daca este bine sa scriu si numele,in luna aprilie 2009 am fost internat pentru ... (vezi toată discuția)
Termenul de plata a concediului medical olymariana olymariana buna ziua am o problema cu firma la care lucrez si va rog daca puteti sa-mi dati un sfat .sint angajata cu contract de munca la aceasta firma din ianuarie ... (vezi toată discuția)
Carte de munca vs.contributii cas / sanatate tanguera tanguera Buna ziua Am auzit ca, in calitate de administrator (\"patron\";) ) al unei societati comerciale pot face contract cu casa de pensii si casa de sanatate ... (vezi toată discuția)