Buna ziua. Ma aflu in perioada de 15 zile de preaviz de la firma la care lucrez .Din cauza situatiei economice postul meu se desfiinteaza. In lunile noiembrie si decembrie am fost in concediu medical ,iar patronul a refuzat sa imi plateasca concediul pana nu primeste banii de la casa de sanatate ( asta se va intampla cine stie cand, casa de sanatate din orasul meu e cu plata la concedii in luna august).Intrebarea mea este: din 25 ianuarie cand mi se inchide cartea de munca, ce garantie mai am ca voi mai primi banii? Il obliga vreo lege pe patron ca atunci cand ma trimite in somaj sa imi plateasca si toti banii pe care ii mai am de luat?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
In plus aveti mare grija ce semnati cand va ridicati carnetul de munca, sa nu va dea vreo foaie pe care sa fie trecute sumele respective ( am auzit ca se mai practica!). Iar aceste sume o sa le aveti si in fisa fiscala pentru anul 2009, asa ca sa o solicitati.
Succes!
Multumesc pentru raspunsuri. In ce termen este legal sa imi dea banii? Banuiesc ca actiunea in instanta se poate declansa dupa un anumit timp de asteptare.