buna ziua am o problema cu firma la care lucrez si va rog daca puteti sa-mi dati un sfat .sint angajata cu contract de munca la aceasta firma din ianuarie 2008 .inluna februarie 2009 am ridicat la lucru masinile de cusut care au fost incarcate in camion ,si am suferit o hernie de disc .am primit concediu medical ,cind am mers la firma sa-mi ridic banii pe luna februarie patronul mi-a oferit jumatate din suma care mi se cuvenea,am refuzat acesti bani si am mers la itm,nu pentru a depune sesizare ci pentru a intreba cit este normal sa primesc la salarul pe care il am .acolo pe statul de plata era trecuta suma dubla fata de ce mi-a oferit patronul.din acel moment am fost anuntata ca firma a sistat plata concediilor medicale deoarece au fost trimise la verificat la cas .sint 3luni de cind m-am imbolnavit am platit consultatiile in prima luna deoarece adeverinta nu a fost buna acum primesc adevarinta modificata pe o luna in loc de trei luni am filme la coloana rmn care dovedesc diagnosticul foilor medicale dar firma nu a platit de trei luni aceste concedii medicale va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez .multumesc
1. Firma este obligata sa plateasca certificatele medicale si sa retina c/val acestora din contributia la CASS.
Contabilii firmei stiu foarte cum se procedeaza.
2. Faceti o sesizare la Casa de Asigurari de Sanatate.
va multumesc pentru sfat.am sa incerc miine sa merg la cas dar nu cred ca se va rezolva .si fisa fiscala refuza sa o elibereze , este o firma care nu respecta nici o regula . pe considerentul ''am relatii,,
Nu am inteles daca la ITM ati depus si o sesizare sau numai ati intrebat cat trebuie sa va plateasca patronul ca si indemnizatie pentru concediul medical?
Daca nu ati sesizat inca ITM-ul...nu ar fi rau sa o faceti.
buna ziua. la itm mi s-a spus ca nu trebuie sa fac sesizare scrisa deoarece s-au sesizat prin ceea ce am intrebat eu ,cum este posibil ca statul de plata depus de angajator sa nu corespunda cu statul de plata pe care mi l-au dat la firma , deci se lucreaza cu doua state de plata .am fost indrumata sa fac o cerere la firma pentru recalcularea concediului medical ,si eliberarea fisei fiscale pe 2008 s-au baza de calcul a concediului medical .cu specificarea ca daca refuza ma voi adresa organelor competente [birou crima organizata]. au refuzat sa primeasca cererea s-au sa-mi dea numar de inregistrare .dupa citeva zile am primit acasa o instintare ca firma a sistat plata c.m. deoare ce a trimis foile medicale la verificat la cas,si voi fi informata cu rezultatul verificarii .astazi am sunat la firma si mi s-a spus ca o sa primesc miine banii . sint curioasa ce calcul au facut .am fost la cas si nu au primit la verificat de la firma nici o foaie medicala.
In acest caz, asteptati pana maine sa vedeti daca primiti banii.
Daca NU ii primiti , sesizati in scris ITm despre aceste nereguli....si nu uitati sa le amintiti si de statele de plata care difera pe cele care le semnati de cele depuse la ITM.
ITM-ul, prin inspectorii sai va vizita societatea si va clarifica aceste probleme, iar dumneavoastra trebuie sa primiti un raspuns de la ei in termen de 30 de zile de la sesizare.
Urgent!!!!
cata272
Ce pot sa fac daca angajatorul nu vrea sa-mi acorde concediul de odihna desi se sfarseste un an calendaristic de cind sunt incadrata in munca la aceasta ... (vezi toată discuția)
Urgent,va rog
alina_alina
Am o problema si am nevoie de ajutor,e prima oara cand ma confrunt cu asa ceva deoarece nu am foarte multa experienta in campul muncii...In data de 2 ianuarie ... (vezi toată discuția)