Sotul meu si-a deschis o afacere in 2001 si i-a spus cineva ca trebuie neaparat sa isi faca contract de asigurat ca sa aiba voie sa angajeze personal. Afacerea a mers prost si sotul meu ar vrea sa se angajeze.Din cauza ca nu a platit ce trebuia platit,nu isi poate recupera cartea de munca pana nu achita suma de 10000 lei. Sotul meu nu vrea sa i se treaca vechime pentru perioada aceasta,dar nici asa nu a putut recupera cartea de munca.Va rog sa ne ajutati cu un sfat - chiar nu mai are voie sa se angajeze niciodata daca nu are bani sa plateasca din urma? Ca la datoriile pe care le avem,nici o sansa sa avem de unde plati restantele la cartea de munca :(
De angajat se poate angaja. La noul loc de munca depune o declaratie privind situatia carnetului de munca si un angajament ca in termen de...prezinta carnetul.
Dar inainte sa depuna urgent la Casa de Pensii o cerere de reziliere a contractului de asigurare ( poate reuseste sa solicite rezilierea cu data la care a incetat activitatea firmei ( daca a incetat )).
Perioada dintre data incheierii contractului de asigurat si data rezilierii ar cam trebui platita. Dar...poate reusesti sa reziliezi cu o data cat mai apropiata de data incheierii contractului. ( Eu am reusit sa recuperez carnetul cuiva ,acum 2 ani, reziliind contractul cu aceeasi data cu care a fost incheiat (tot din motive de neplata)).
Idee: Pentru a obtine carnetul de munca, depui o cerere de eliberare a carnetului de munca, motivand ca vrei sa faci o copie ...si, daca nu e inregistrat contractul de asigurare, nu-l mai duci inapoi ;) . In fond, perioada respectiva constituie stagiu de cotizare la pensie daca sunt achitate contributiile, daca nu, nu.
Vechime in munca
florin40
buna ziua.astazi am primit cartea de munca de la angajator si am vazut ca in anii 2000,2001si 2002 nu este operat nimic.Vreau sa specific ca am lucrat la ... (vezi toată discuția)