Speta: In urma concursului organizat pentru ocuparea unui post este declarat admis un candidat. In urma calcului pentru stabilirea sporului de vechime, pentru a se completa c.i.m. in cartea de munca se gaseste inscrierea asigurat social la casa judeteana de pensii, dar nu exista mentiunea incetat asigurarea sau contract de asigurare.
Cunoasteti vreo prevedere legala care ar impiedica incheierea unui c.i.m. acestei persoane? Este conditionata angajarea de incetarea acestui contract cu casa judeteana de pensii?
In carnetul de munca nu se poate opera viitoarele mentiuni cu privire la locul de munca, functia , salariul etc. pana cand nu au incetat raporturile juridice cu fostul angajator.
In speta, acea persoana trebuie sa mearga la Casa Judeteana de Pensii si sa solicite rezilierea contractului de asigurare si inchiderea carnetului de munca.
I se poate face c.i.m. , la angajare da o declaratie pe propria raspundere ca are carnet de munca care se afla la CJPAS in vederea inchiderii si il va prezenta la noul loc de munca intr-un anumit termen.
Persoana respectiva are incetat c.i.m. cu ultimul angajator, si dupa aceea are inscrierea cu asigurat cu casa judeteana de pensii.
Dupa parerea mea, eu pot sa ii inchei c.i.m. si sa ii fac inscrierile cu angajarea, stabilire salariu, etc. urmand ca el sa isi reglementeze (daca are de platit ceva) cu casa judeteana de pensii, dupa care sa ii dau carnetul de munca ca sa il duca sa i se faca inscrierea de incetat asigurarea si sa il aduca inapoi la unitate.
Intrebarea mea era daca exista o prevedere legala expresa care sa imi interzica sa fac acest lucru.
Multumesc