avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inscrieri in cartea de munca ....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inscrieri in cartea de munca ....

Va rog sa ma indrumati in urmatorul caz:
- in luna Dec.2009, fac propunere de pensionare cf. legii 19, pentru un angajat (02.12).
- in luna dec.09 este in somaj tehnic.
- azi vine Decizia de pensionare cu drepturile stabilite...deci este pensionar, Decizia nr ....... / 12.02.2010.
Cum fac inscrierile in carnet?
- in primul rand, trec somajul din decembrie, pe care nu il trecusem la data cand i-am facut propunerea (02.12) atat suspendarea cat si incetarea susp.cf.oug 28/2009,
- apoi trec suspendarea cim cu 10.02.2010 cf. oug 4/2010, (care e valabila pentru februarie si martie).
Intrebarea este cu ce data ii inchid carnetul cu art. 56d, data la care am primit eu decizia (azi)?
Acest pensionar trebuie sa ramana incontinuare la munca.
Sa il angajez dupa ce se termina somajul tehnc, respectiv sa ii incetez carnetul cu data de 31.03.2010 si sa il reangajez cu 01.04.2010, ar fi corect?
Astept cu interes raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
Doina Elena, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 5 Martie 2010
Incetarea cu data cand ati primit decizia urmata de angajare. Celelalte inscrieri in ordinea cronologica.
Poate sa-si continue activitatea in baza aceluiasi c.i.m. ... nu cred ca este necesara inchiderea si deschiderea pe un nou c.i.m.

Poate face cerere de continuarea activitatii ...:)
freeelis a scris:

Poate sa-si continue activitatea in baza aceluiasi c.i.m. ... nu cred ca este necesara inchiderea si deschiderea pe un nou c.i.m.

Poate face cerere de continuarea activitatii ...:)

Domnule Elis, asta stiam si eu, dar s-au schimbat treburile pe la Neamt, pe la CAS si ITM....#-o
La CAS ii cere copie la decizia de pensionare si copie la decizia de incetare a activitatii inregistrata la ITM. Sunt nebuni....
Nu am sa-i fac asa ceva..... am sa vad, nu vor pune in plata pensia?
Un alt cim inseamna toate actelede la inceput, de ce? Unde scrie ca trebuie sa ii fac obligatoriu incetare? (oare in art. 56d?)

In art.56 lit.d C.mun. - incetare de drept la data comunicarii deciziei de pensionare.

In Bucuresti nu se soliciita asa ceva .. am avut o astfel de situatie si nu s-a pus problema emiteri deciziei de incetarea a c.i.m. ... persoana respectiva s-a dus cu cererea de continuare a activitatii aprobata de catre conducerea unitatii .
Multumesc pentru lamuriri.
Sa inteleg ca s-a dus cu cererea de continuare a activitatii la cas....

Alte discuții în legătură

Urgent-pensie anticipata sau anticipata partiala!!! anabell anabell Buna ziua, Am si eu o intrebare, si v-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns cat mai curand: in cazul in care un salariat face o cerere catre ... (vezi toată discuția)
Codul muncii ONELIN ONELIN Care credeti ca este rationamentul pentru care legiuitorul a modificat prin legea nr.49/2010, litera d) a art.56 din Codul Muncii? Cum inceteaza CIM in cazul ... (vezi toată discuția)
Pensie si contract de munca loredanaelena loredanaelena va rog sa-mi spuneti daca fosta colega a procedat corect in urmatorul caz: salariatul iese la pensie limita de varsta si primeste decizia in 28.02 .2009 dar ... (vezi toată discuția)