avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare+contract de asigurat social
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare+contract de asigurat social

Speta: In urma concursului organizat pentru ocuparea unui post este declarat admis un candidat. In urma calcului pentru stabilirea sporului de vechime, pentru a se completa c.i.m. in cartea de munca se gaseste inscrierea asigurat social la casa judeteana de pensii, dar nu exista mentiunea incetat asigurarea sau contract de asigurare.
Cunoasteti vreo prevedere legala care ar impiedica incheierea unui c.i.m. acestei persoane? Este conditionata angajarea de incetarea acestui contract cu casa judeteana de pensii?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 15:01, 29 August 2008
Daca faceti asa cum sustineti ca vreti sa faceti, atunci CJPAS unde va inscriere rezilierea contractului de asigurare ? :-/
... credeti ca va face inscrierea in carnetul de munca , dupa ce ii veti scrie dvs ?
Nu vi s-a intamplat sa vedeti carnete de munca cu perioade intercalate, cand dupa o perioada de la angajare, salariatul aduce o adeverinta de la unul sau mai multe locuri de munca anterioare unde nu i s-a intocmit carnet de munca?
Am vazut destule situatii referitoare la carnetele de munca , inclusiv din cele sustinute de dvs , cat si din cele sustinute de mine.
As avea si eu o intrebare. Cine trebuie sa suporte cheltuielile privind angajarea? Angajatorul sau angajatul? Si aici ma refer la analize medicale etc. Multumesc
mickyiduta2003 a scris:

As avea si eu o intrebare. Cine trebuie sa suporte cheltuielile privind angajarea? Angajatorul sau angajatul? Si aici ma refer la analize medicale etc. Multumesc
Evident ca viitorul angajat va suporta respectivele cheltuieli!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de pensionare deea_nov deea_nov Buna seara. Ma aflu in urmatoarea situatie si am nevoie de un sfat. O angajata primeste in urma depunerii dosarului pentru pensie anticipata decizia de ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim in cazul persoanelor care "uita" sa aduca decizia de pensionare nutui nutui Cum se poate intrerupe CIM pentru persoanele care au depus cererea de pensionare, dar care "uita" sa informeze institutia in care lucreaza ca au primit decizia ... (vezi toată discuția)
Inscrieri in cartea de munca .... Doina Elena Doina Elena Va rog sa ma indrumati in urmatorul caz: - in luna Dec.2009, fac propunere de pensionare cf. legii 19, pentru un angajat (02.12). - in luna dec.09 este in ... (vezi toată discuția)