avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retragere carnet de munca de la casa de pensii (debit ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retragere carnet de munca de la casa de pensii (debit din contract de asigurare sociala)

O persoana in varsta de 55 ani a lucrat pana la varsta de 50 ani, iar de la 50 pana in prezent (55 ani) a cotizat la Casa de Pensii, la salariul minim pe economie, pentru vechime. De 7 luni nu a mai platit si nici nu va mai putea plati de acum inainte pentru ca nu mai are nicio posibilitate financiara. Acum vrea sa isi retraga cartea de munca, a fost la Casa de Pensii iar cei de acolo i-am spus ca nu acest lucru nu este posibil pana ce nu isi achita toate obligatiile din ultimele 7 luni, respectiv aprox.. 1500 ron. Ce este de facut in aceasta situatie? Mentionez ca persoana in cauza este si bolnava de diabet. Isi plateste si asigurarea de sanatate.
Cel mai recent răspuns: Ina_2011 , utilizator 14:28, 17 Mai 2011
1. Are acasa un exemplar din Contractul de asigurare cu Casa de Pensii.
2. Sa se uite in el si sa vada ca atunci cand nu a mai avut posibilitatea sa plateasca contributia lunara trebuia sa solicite incetarea contractului.
3. Sa se duca acum sa ceara acest lucru si sa negocieze cu Casa de Pensii modul de plata a restantelor. Dupa plata restantei cele 7 luni vor fi stagiu de cotizare pentru pensie.
Va mutumesc pt. raspuns!
Nu are un exemplar din contract pt. ca nu i s-a dat de la casa de Pensii.
Cum spuneam, nu a mai platit din decembrie 2010, iar saptamana trecut a fost si a platit 300 ron, iar azi a fost sa faca o cerere pt. incetarea platii catre Casa de Pensii si ulterior retragerea carnetului de munca in momentul cand va reusi sa plateasca suma restanta. Cei de la relatii cu publicul i-au spus ca mai bine nu platea cei 300 ron acum o saptamana, ca primea acasa instiintare de reziliere a contractului in cazul in care nu a platit o perioada de 6 luni. Acum trebuie sa mai astepte inca 6 luni si dupa ce primeste instiintarea de reziliere a contractului cu Casa de Pensii, in termen de 15 zile isi poate ridica si carnetul de munca, ei spun ca asa prevede legea....offf.....oare nu era mai usor daca putea sa depuna o cerere la Casa de Pensii prin care sa ii elibereze carnetul de munca incheiat cu data de cand nu a mai platit, respectiv decembrie 2010?
1. Poate sa ceara si acum un exemplar din contractul de asigurare daca nu i s-a dat la momentul incheierii lui.
2. Cererea de incetare a contractului de asigurare o poate face oricand, cu orice data (nu este chiar asa cum i s-a spus de la Casa de Pensii).
3. Solicitati celor de la Casa de Pensii sa va spuna unde, in ce lege scrie asa ceva, ce articol, ca altfel nu ii credem pe cuvant.
4. Eu zic sa faca cererea de incetare a contractului de asigurare, sa o depuna la Casa de Pensii, sa ia numarul de inregistrare si sa vedem raspunsul dat pe cerere.
Va multumesc mult pt. raspuns!
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pe contract de asigurat daniela2007 daniela2007 Sotul meu si-a deschis o afacere in 2001 si i-a spus cineva ca trebuie neaparat sa isi faca contract de asigurat ca sa aiba voie sa angajeze personal. Afacerea ... (vezi toată discuția)
Restanta plata abonament firma cablu tv- abonament prelungit abuziv miky89 miky89 Buna ziua, In martie 2011 am mutat firma de cablu de la Canal S la Rds-Rcs. In momentul acela cand am platit si am facut cererea de reziliere, mi-au zis ca nu ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie agiulia agiulia Lucrez la o firma si vrea sa imi dau si eu demisia pt ca sau iscat mai multe probleme si discuti personale.Am contract de munca da nu stiu sigur daca mi sa ... (vezi toată discuția)