avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai.Deac

Activitate Mihai.Deac

Buna ziua,

stie cineva pentru activitate recrutare personal din Asia pentru angajatori din Romania ce cod CAEN este nevoie?7810 sau 7830?unele firme inregistrate vad ca au 7810 altele 7830?
Multumesc!
Buna ziua,

as avea si eu o intrebare:ce cod CAEN este nevoie pentru activitatea de aducere personal lucrator din Asia pentru firme românești ?este neaparat CAEN 7810 Agentii de recrutare? la altii vad CAEN 7830 - Servicii de furnizare si management a forței de munca.Pana la urma ce CAEN este nevoie?Multumesc!!
Buna ziua,

urmeaza sa angajez o persoana cu handicap accentuat(diabet 1).Ce pasi trebuie urmati pentru a fi scutit de la.plata impozitului?doar impozitul pe venit este scutit?exista si un plafon?(persoana are peste 50 000 ron pe luna)Multumesc!!!
Răspuns la discuția TVA prestari servicii cu SUA
Multumesc!

Radu Varciu a scris:

Factura se emite fara T.V.A.

Buna ziua.Pentru un contract de prestari servicii cu o firma din SUA ,activitatea se desfasoara pe teritoriul Romaniai,firma din Romania este platitoare de TVA.Factura catre firma din SUA se emite cu TVA 0?...Multumesc!
Răspuns la discuția Contestatie amenda circulatie
Multumesc pentru raspuns!Dar trebuie sau nu mentionat numele aparatului radar in PV?

latka a scris:

Pare a fi un număr, dacă ziceți ca nu e precizat modelul (Autovision, True cam sau Python) iar faptul ca va da modelul mașinii și posibil numărul MAIxxx este corect. Fiecare radar este montat și verificat metrologic pe acea mașina. Dacă depuneti plângere contravențională împotriva PV, veți primi în copie toate documentele pe care se bazează proba politiei și puteți compara dacă datele au fost scrise corect. Art. 121 alin 2 din HG1391 /2006 va îndreptățesc oricum sa le cereti în plângere.

Buna ziua.
Am primit o amenda de circulatie si am constatat ca in PV nu este trecuta seria si tipul aparatului de radar utilizat.Scrie doar asa:...inregistrat si filmat cu aparat radar ROM301 montat pe auto VW cu nr. de inmatriculare..."Acest ROM este serie,tip aparat sau numar?Are rost sa contest sau e pierdere de timp?Undeva citeam ca trebuie specificate mai multe detalii ale radarului.Multumesc.
Buna ziua,

daca angajez un cetatean strain (belgian) exista ceva recuperare de taxe de la fondul de pensii si sanatate cand se incheie contractul sau de munca in Romania?sa zicem ca e angajat cateva luni doar.Multumesc!
Răspuns la discuția Formular A1
Am sa intreb,desi am fost pasat rapid la alt birou unde nu mai era program(-:
Sa zicem ca nu se platesc contributii pensie/sanatate aici in Romania ,impozitul de 10%,cum se mai calculeaza?
Răspuns la discuția Formular A1
Nu,va avea contract de munca in Romania ,doar mi -a spus ca detine A1 (pluriactivitate cred) si daca mai plateste aici taxe pe pensie si sanatate .Doreste sa plateasca la el in tara.