nu sunt inca lamurita in ce masura pot cere instantei din orasul unde locuiesc si muncesc sa solutioneze o cauza aici.
unii avocati cu care am discutat, au spus ca tinand cont de faptul ca am casa in orasul unde locuiesc si muncesc si traiesc cu copiii, pot face aici plangere in instanta sau cerere de recalculare ori judecata etc.
altii au sugerat ca ar trebui sa gasesc pe cineva in orasul unde am domiciliul si eu si tata copiilor. oare in ce masura ma poate afecta si cum pot solutiona problema fara sa fie necesara schimbarea de domiciliu. (am un motiv puternic, dar fara legatura cu divortul si copiii, pentru care nu pot schimba inca domiciliul)
e foarte importanta competenta teritoriala, deoarece concubina fostului sot, repet, e procuroare in Bucuresti. daca va avea posibilitatea, si daca va fi in dezavantajul meu, il va sfatui in asa fel incat sa conteze daca ne judecam in Bucuresti sau aici unde locuiesc momentan. am aflat ca tot ea il sfatuieste de cateva luni sa continue sa intarzie cu plata pensiei alimentare, fara un motiv anume, doar pentru a face rau. legea ii permite sa intarzie, iar eu nu prea vad ce plangere pot face, daca a intarziat voit o luna, iar acum plateste tot cu o luna in urma, din simplu motiv pentru ca poate...
pun intrebari, fiindca trebuie sa stiu in ce ma bag, daca incepem un razboi in instante.
banii de pe pfa am inteles ca poate sa ii deconteze pe toti si sa isi scada astfel veniturile, ca sa nu dea bani copiilor decat minimul posibil.
sa contractez un avocat, in conditiile in care sunt pe minus cu banii de luni de zile, nu imi permit financiar sa risc. nimeni nu ia un caz, si sa fie atat de sigur de izbanda, incat sa astepte pana la final cand mi se achita cheltuielile de judecata...
againstPAS a scris:
puteti cere in instanta suplinirea acordului tatalui pentru a putea pleca in vacante cu copiii in strainatate.